2018-10-05
话说今日同朋友一齐去西九行街直到夜晚,所以我地就甘随意间左一间餐厅食野啦。我地一开始就系甘系人地餐厅门口selfi下,做纪念,时间就甘就过左好耐啦,终于有得入去lu~~一开始餐厅ge环境气氛好好啦,地板都好干净,唔会有黏黏ge感觉,呢个真心感动(因为自己经常遇到呢D餐厅)好快我地就叫左几样野食啦~~肉酱多利亚呢个肉酱多利亚佢一望完全唔知道下面系咩,原来其实系饭黎ge,下面ge饭加上面头ge一层芝士,系十分之香,而且有拉斯,对于芝士控ge我当然留晒口水啦味道真系好香,特别钟意佢ge芝士,真系好好食不过如果分量多D,我地几个应该开心D芝士焗薯角呢个一开始无乜期待,因为感觉好似杂菜锅,但系完全唔系甘ge回事里面有薯角烟肉同芝士,薯角本身就有小小ge咸香味,再加芝士,个香味就好浓郁。重口味的大家都可以再陪埋烟肉,不但系咸D,更加展现左薯角同烟肉香味ge配合添呀~~蕃茄海鲜意大利粉相反意大利粉ge惊喜就无甘大啦,只系一个好普通,其他餐厅都会有ge番茄意粉。不过有一个抵ge地方系佢D海鲜意粉本身就唔系好贵,但系佢ge海鲜系有大大个青口架!!!青口ge味道好鲜甜,而且海腥味都处理得几好。真系好抵食呀
好快我地就叫左几样野食啦~~
蕃茄海鲜意大利粉
相反意大利粉ge惊喜就无甘大啦,只系一个好普通,其他餐厅都会有ge番茄意粉。不过有一个抵ge地方系佢D海鲜意粉本身就唔系好贵,但系佢ge海鲜系有大大个青口架!!!青口ge味道好鲜甜,而且海腥味都处理得几好。真系好抵食呀~~
呢个pizza系最吾特别,因为真系其他pizza小店都可以揾到,而且份量都几细,个人感觉ok便利店ge pizza好过呢个?
蒜蓉汁美国肉眼牛扒
牛排不嬲系我地ge挚爱之一,当然要一试啦。牛排都几林,蒜蓉汁都好香。但系唯一不足系唔够juicy,如果可以再多小小肉汁,甘我会开心好多
呢个真系好比个大大大大赞比佢
话明辣味鸡翼,当然系有D辣啦,但系只系微辣,唔多,而且肉都好鲜嫩同甜,个皮好香脆(唔系好似炸个D甘ge脆,系个皮干左)
钟意鸡翼人士真系一定要试
希望我呢个经验帮到大家间野食啦,我地都真系间左好耐先决定到