2019-04-29 35 浏览
正宗麻辣汤配埋个强身松茸野菌汤,唔好以为两个汤底加埋肯定系天价啦!唔通净系食个汤底都已经够饱咩🙊咁谂就完全错啦,因为呢度做紧优惠,双拼锅底只需要$20😈廿蚊史云生都买晤到啦😏,但系呢到就可以食到正宗香麻而晤抢喉,比较温和嘅麻辣火锅,再加上香醇浓郁嘅松茸野菌味,无得顶呀👻另外,餐厅亦都好细心咁满足左选择困难症朋友嘅不安,有多种拼盘可供选择。肉类、海鲜、甚至蔬菜篮都一应俱全🤤 我地就嗌咗盛肉拼盘同青菜拼盘再散叫小小配料🤘🏻盛肉拼盘猪牛羊一次过满足晒大家嘅口味,一上枱少不免相机食先,好窝心地有晒名牌,等大家食时知道究竟边种肉系心目中the best🤲🏻 拼盘内一应俱全,有美国安格斯牛小排同埋牛板腱,西班牙黑毛猪梅肉,仲有纽西兰羊肉片。肥瘦适中,肉香浓厚,尤其系个黑毛猪,令平时怕食猪嘅我都吃左几片。追求多菜少肉嘅我,又点会错过每一个有菜食嘅机会😹😹 青菜拼盘里面有齐我常食嘅娃娃菜、油麦菜、皇帝菜,都几新鲜,而且份量绝无欺场!散叫咗几样每次边炉必点嘅野食,包舍鸭血、金钱肚,索晒麻辣汤精华,桂花蚌同蜂巢冰豆腐系我favourite,稍为灼一灼保留个蚌嘅鲜甜口感,豆腐亦都无令我失望,豆香味浓,衬埋松

盛肉拼盘A
西班牙黑毛猪

追求多菜少肉嘅我,又点会错过每一个有菜食嘅机会😹😹

散叫咗几样每次边炉必点嘅野食,包舍鸭血
、金钱肚,
索晒麻辣汤精华,桂花蚌同蜂巢冰豆腐系我favourite
,稍为灼一灼保留个蚌嘅鲜甜口感,豆腐亦都无令我失望,
豆香味浓,衬埋松茸汤精华,💯分!

尖沙咀好多火锅店,有任食、有一人毒L锅,有好似洪鼎呢类比较精品型嘅选择。睇番自己个人食量同budget一定可以拣到最啱自己嘅!以后我嘅火锅表列又多个选择喇👍🏻
2019-04-21