2018-08-12 28 浏览
本来约左个朋友去韩国街食嘢嘅,但系好多都们晒左拎咗丑,谂住行返去庙有冇排解日本野㖞,我嘅新嘅踢咗去试一试啦。装修都几靓架好似阁楼咁样要行上去嘅,虽然地方唔太大都有10张枱左右,侍应安排左我哋坐吧枱,前边有一大堆清酒樽,正啊!由于之前食咗嘢打左底嘅关系,我哋唔敢叫太多淀粉质,黎日本餐厅,梗系要嗌啲刺身啦,有什锦刺身拼盘,几件寿司(三文鱼腩,珍宝马刀贝,雪长脚蟹,珍宝赤海虾),仲有天妇罗,同埋几串烧物(烟肉荔枝,牛粒同牛舌)。什锦刺身拼盘上到黎我地两个都哗左一声,每件都好肥美,同埋切得好厚,每一件都有大概一节手指嘅厚度㗎!一共有六款唔同嘅sashimi,应该系时令嘅!肉质都好正,虽然开头等得有d耐,但系见到个卖相,都系值得嘅!每一件寿司都有一只碟盛住嘅,卖相都真系好靓架,仲要顺带一提,员工见到你食到咁上下嘅时候,都会好细心咁帮你换过只碟。食下食下,天妇罗都嚟咗啦,即叫即炸基本啦,唔会太过油,炸浆亦啱啱好。烧物必叫烟肉包荔枝,唔知点解佢嘅味真系好夹,好balance到烟肉唔会太咸。牛舌亦好,但系调味料就落重手左,抢左d鲜味。

2018-08-02
  • 什锦刺身拼盘