2018-01-25 4112 浏览
元气一杯一向都系日本人食堂,好多日本人都会喺放工后去饮番杯🍻倾下偈。难得约左位长期于内地工作嘅朋友食晚饭,一于带佢去试下呢间日本正宗.居酒屋。🍶虽然好耐无黎,但系舖内环境依然熟悉。被带到店内角落位置,方便我地聚旧。周围嘅人都讲紧日文,唔知以为我地去左日本。🇯🇵三文鱼牛油果沙律🥗:三文鱼片🐟厚薄适中,新鲜味甜,可惜菜🥦则有苦涩味。牛油果🥑新鲜嘅,可惜太少同切得太细粒,口感不足。鹌鹑蛋烟肉🍢:佐酒小食必备!烧得刚好嘅烟肉🥓包住小巧嘅鹌鹑蛋🥚,造成外皮好脆入面好弹牙嘅口感,烟肉嘅咸香加上鹌鹑蛋嘅香醇,好美味呀~🤤炸鸡软骨:炸浆较厚,做唔到外酥内脆嘅口感,不过入口唔算油腻,都算有可取之处🙄清酒煮蚬:蚬肉鲜甜,可惜有沙。豆腐同菜🥦吸哂啲汤,非常入味~ 😋宫崎南蛮鸡🐣:腌得好入味,鸡肉🐔鲜嫩多汁,再加上塔塔酱,酸酸甜甜,可惜炸浆太厚,外层唔够酥脆😥日式炒乌冬:牛肉🐮过熟,肉质好韧,加上乌冬水份太多,成碟野好稀😰总知:虽然之前已经听闻佢大不如前,只系无谂过可以差成咁… 好失望呀!!!😭
三文鱼牛油果沙律

鹌鹑蛋烟肉