2018-06-26 109 浏览
天气热辣辣,系尖沙咀同朋友想食啲开胃啲既菜,黎到the one入面见到有间叫le viet既店竟然系食越南菜,睇餐牌个样子都唔错,就入去试下!叫左个柚子海鲜沙律,柚子好香甜😻木瓜丝爽口!有啲虾呀,蚬肉,小墨鱼咁成个沙律好丰富!加埋啲酸酸甜甜既汁,认真开胃🤩👍🏻!餐牌见到大虾菠萝饭个样就好想食😍 最喜欢就系啲炒饭放系菠萝入面既样,食都食得开心啲🤤 上菜果然无令人失望,样貌方面100分!但都唔系得个样架!个炒饭真系炒得几香口入味,加埋充足既菠萝粒同配料,好味又开胃呀!仲有三只虾虾虾,好丰富🤤仲叫左个小食,le viet精选拼盘,老老实实真系唔错,一次过满足我想试几样小食既愿望!虾饼炸得香口弹牙唔油腻,又有好香既虾味,春卷就好juicy, 香味可口!烧猪颈肉烧得好香又入味,系有啲啲干,可接受,如果有埋猪颈肉汁就更正😇 札肉蒸粉包就好惊喜😻咬入口就有阵香味渗出,胡椒味更提升左味道既层次😇 值得一试!我叫左杯青柠梳打,无糖既,好清新呀~岩晒唔系好想饮甜野但又想饮汽水既人🤣朋友叫左杯椰汁绿豆冰,相对我杯青柠梳打紧系甜甜的啦,都唔错的!环境都算宽敞舒适,同朋友相聚倾计都唔错架!价钱黎讲,系尖沙咀算系
环境都算宽敞舒适,同朋友相聚倾计都唔错架!价钱黎讲,系尖沙咀算系差唔多!两个人三味菜二杯野饮都系三百头!值得回头
柚子海鲜沙律
大虾菠萝饭