2013-11-24
呢间已经黎过好几次,食过午餐,亦都食过晚餐。今次系食晚餐,因为另一半话想食番上次o既八小碟其中一个木瓜丝。试过平日去唔使book位都有位,点知今次去无book位,要坐lift口旁边,好彩今次唔系想食烧烤。今次叫o左4样o野﹣牛骨汤,海鲜葱饼,全州石锅拌饭,韩式猪手。食物质素:原来唔一定每次都系个8款,所以今次试唔到个木瓜,我另一半有o的失望。我同佢都系认为左上1,左下1,右下1,2都好好食。呢个牛尾汤唔系我地叫,系我地食前菜无耐就黎o左,我地已经觉得好奇怪,再加上我地上次食o既牛骨汤唔系用呢个方式上,系用锅,即刻问阿猪妈系唔系我地,奈何佢唔识讲广东话,我用英文问,佢又话呢个汤系用呢个碗上,我地唯有饮,个时我地仲以为自己叫错。呢个汤唔够我地本身叫o个个好饮,有牛肉,蛋花同萝卜,有比较之下,唔建议饮呢个。我地饮o左一碗,就已经无饮。好足料,有劲多虾,亦都好大个,不过唔知点解觉得个味普通o左o的,同我地上次系元朗食过o既海鲜葱饼比较,呢个就比较无咁好食。突然出现o系我地面前o既牛骨汤,好感动,因为呢个好饮好多,而且有o的面条系入面,可以一路饮汤一路食o的面!本身想影张未搅o既相,点知个wai
食物质素: 原来唔一定每次都系个8款,所以今次试唔到个木瓜,我另一半有o的失望。我同佢都系认为左上1,左下1,右下1,2都好好食。 呢个牛尾汤唔系我地叫,系我地食前菜无耐就黎o左,我地已经觉得好奇怪,再加上我地上次食o既牛骨汤唔系用呢个方式上,系用锅,即刻问阿猪妈系唔系我地,奈何佢唔识讲广东话,我用英文问,佢又话呢个汤系用呢个碗上,我地唯有饮,个时我地仲以为自己叫错。呢个汤唔够我地本身叫o个个好饮,有牛肉,蛋花同萝卜,有比较之下,唔建议饮呢个。我地饮o左一碗,就已经无饮。 好足料,有劲多虾,亦都好大个,不过唔知点解觉得个味普通o左o的,同我地上次系元朗食过o既海鲜葱饼比较,呢个就比较无咁好食。 突然出现o系我地面前o既牛骨汤,好感动,因为呢个好饮好多,而且有o的面条系入面,可以一路饮汤一路食o的面! 本身想影张未搅o既相,点知个 waitress问完要唔要辣酱就开始搅。宜家好多地方都唔用生蛋,不过佢地有用,所以食落会滑o的,无咁干,好多蔬菜,而且仲有牛肉,如果想食蔬菜又想食肉,大家可以唔使叫另一款牛肉石头饭。 本身以为系前菜,因为佢放系menu o既前几版,但食完先醒起韩国人应该系一路饮一路佐酒o既小食。但大家唔好乱挑战韩国猪手,因为超多,最少4个人先好叫,我地可能之前饮左1个半o既汤,只系食o左1/4!我觉得个酱唔系好够味,猪手本身都有少少味。
餐厅环境:
坐得舒服,2个人都可以坐4人枱(因为无2人枱),唔需要搭枱,虽然系lift旁边,有时打开o的人都会望住。
员工态度:
好好,我几满意,因为黎咁多次,无一个员工态度系差,今次佢黎错o左个汤,会同我地讲唔好意思,而且叫佢地refill前菜都会即刻拎俾我地。
价钱方面:
都系正常韩国餐厅o既价钱,不过今次我地叫多o左个猪手,感觉就好贵。无o左个猪手,两个人都系3百几左右。