2014-05-18
星期五约左个女仔朋友系去尖咀食完放题,食完饱饱地,但又想揾个好D既地方倾下计,嬲嬲地就走左第二度再食过。之前系YOUTUBE见到有YOUTUBER介绍过一间系赫德道开既芒果主题甜品店,一于就同个朋友胆粗粗去试试。开头见到系门口有3,5,7条友等紧,个侍应又话要等3张台,仲以为要等好耐,但原来入面都几大,而且台又多,都好快轮到我地。虽然我平时唔系好食甜品,但我竟然望住个MANU 5分钟都念唔到食咩好,样样都想试下,望望隔离D人食乜又个个都唔同,于是就叫个靓女侍应介绍左个窝呼同芒果冰,先讲个窝呼,卖相唔错,约女仔黎至少条女都一定会叫你帮佢同件窝呼影相果只,记住一定要用自己部机帮佢影,咁又可以有机会下次再SEND番相比佢。外趣内软呢D基本野一定要GA LA,食落又唔会太甜,而且咬落口感都好丰富,最开心既系佢份量岩岩好,咁我又有机可以同个女仔一齐SHARE。至于个冰方面,第一次食芒果加盐,但原来加盐之后会提升芒果既味道既层次,完全唔会酸之外,利尖仲会感受到小小甜甜地既感觉,就好似饮完功夫茶果种,几特别,如果睇完我篇文既你,下次约女仔去就可以扮晒醒咁系个女仔面前示范点食。对于餐厅环境要求高既你,
咁系个女仔面前示范点食。
对于餐厅环境要求高既你,呢度饭后OR约朋友吹水都唔错,有几个大卡位,而且圆型设计,大家就可以CLOSE D
另外自己一条既话,佢果度又有D新式既BAR台设计,拎埋部IPAD出黎一边睇住片一边食叹住个芒果冰,都几正ga