2024-09-02 294 浏览
每次去完科学馆放电,都会喺附近嘅餐厅食嘢,今次我哋就试呢间咩都有得食嘅著名冰室食晚饭😋🍽️ 铁板牛柳配薯菜一见到有铁板牛扒食,即刻嗌咗一个铁板牛柳配薯菜😋铁板上碟嘅时候仲吱吱喳喳热辣辣,仲有三大块牛柳俾我哋,同埋最估唔到薯菜系原只焗薯上,成个餐真系够晒丰富😍牛柳5成就岩岩好!🍽️ 烧鹅五宝濑粉呢间茶餐厅啲烧味都几出名,五宝饭就听得多,今次就叫咗个烧鹅五宝濑粉,有鸡有鹅有烧肉⋯咩都有得食,烧鹅五宝同濑粉系分开上睇落去真系好丰富咁😍想食乜都得,仲有好耐冇试嘅咸蛋黄正呀!个烧鹅皮够晒脆卜卜咬落去啲油脂唧晒出嚟好好味😋🍽️ 海皇杂菜煲由于想拣啲Lisboy都食到嘅嘢,呢个海皇杂菜煲就啱晒佢啦,大量海鲜配埋粉丝煲,有鱿鱼又有海鱼同粉丝,清清淡淡又入味,Lisboy食到舔舔脷😋🍽️ 杂果宾治 & 龙凤柠乐我哋仲加$10叫咗两杯特饮,杂果宾治大大杯又多生果食🍹龙凤柠乐一如既往两种柠檬嘅口感,果然系够清新~爽🧊🍽️ 流沙墨西哥包 & 叉烧包因为呢间冰室嘅面包新鲜热辣,所以临尾叫多两个包试吓😍个叉烧包啖啖都叉烧肉,果然零舍不同!

🍽️ 铁板牛柳配薯菜

🍽️ 烧鹅五宝濑粉