2024-04-27
尖东好多好食嘅居酒屋,所以定期约朋友去试下,今次就试咗呢间个名好得意嘅餐厅。前菜先叫咗个蒜子蕃茄沙律,酱油咸咸地,配上清新嘅蕃茄,再加上小小辣辣嘅葱花,既清新又开胃。涷猪肝,估唔到原来有咁样嘅食法,香浓猪味又唔觉得腻。芥末八爪鱼伴青瓜,八爪鱼够晒弹牙。豚肉花生苗卷,一入口惊喜到叫咗出嚟,虽然冇加到花生,但系花生苗好香,花生味道浓烈,猪肉又够肥美。白菌,好juicy,酱汁带少少甜味。食到咁上下叫咗杯柠檬酒,酸酸甜甜,饮落清爽去油腻。日本青椒仔,上面铺咗木鱼,配合海盐调味,令味道更加丰富。厚切金星豚肉,真系好肥好邪恶,但系值得用个quota。豚肉烧到焦香,咬落一啖肉一啖肥膏,食到好满足。韭菜泡菜卷,浓浓嘅泡菜味,令画风一转好似食紧韩国菜,食落会有淡淡嘅韮菜味,同外面嘅豚肉配合得好好。猪颚骨,即系面猪登,加咗黑椒调味,肉质韧韧,肥瘦适中。冲绳苦瓜酿免治猪肉,上面铺满营养丰富嘅樱花虾,苦瓜爽口,唔会太苦。豚肉鹌鹑蛋卷,都加咗樱花虾,豚肉够薄烧完好脆。芝士年糕,入面系香浓嘅流心芝士,年糕烟韧软腍。鱿鱼须好弹牙,加上甜甜嘅酱汁,好啱送酒。真系食到饱饱喇,叫咗烧菠萝做饭后果,上面有一层焦糖嘅,好完美
蒜子蕃茄沙律
涷猪肝
涷猪肝,估唔到原来有咁样嘅食法,香浓猪味又唔觉得腻。
芥末八爪鱼伴青瓜
芥末八爪鱼伴青瓜,八爪鱼够晒弹牙。
豚肉花生苗卷
白菌
白菌,好juicy,酱汁带少少甜味。
柠檬酒
食到咁上下叫咗杯柠檬酒,酸酸甜甜,饮落清爽去油腻。
日本青椒仔,上面铺咗木鱼,配合海盐调味,令味道更加丰富。
厚切金星豚肉
猪颚骨,即系面猪登,加咗黑椒调味,肉质韧韧,肥瘦适中。
豚肉鹌鹑蛋卷,都加咗樱花虾,豚肉够薄烧完好脆。
芝士年糕,入面系香浓嘅流心芝士,年糕烟韧软腍。
鱿鱼须好弹牙,加上甜甜嘅酱汁,好啱送酒。
真系食到饱饱喇,叫咗烧菠萝做饭后果,上面有一层焦糖嘅,好完美嘅收结。