星期六就系好中意系尖沙咀发掘下啲餐厅~今次一行五人黎到呢间舖头主要系食西餐,但又有点Fushion嘅菜色~而且佢嘅Cocktail无论系名定系卖相都好别致~My cup of tea |呢杯Cocktail一黎到卖相就已经吸引咗我~成套茶具咁上非常精致,而且饮法都好特别,待应叫我先饮热嘅(细杯),再饮冻嘅,感觉会特别啲~因为有 Elderflower 所以非常之香~避风塘软壳蟹、避风塘鱿鱼酥 |呢两个小食非常之推介!!首先用避风塘炒已经好香,味道唔算太辣,有朋友唔食得辣都食到。软壳蟹唔会炸到太干,仲有蟹汁流出黎,非常出色!鱿鱼酥都几弹口,但个炸皮可能被啲避风塘蒜碎遮住咗,所以有啲会淋咗啲~但真系好好味,而且都好啱送酒~墨西哥鸡肉卷 |除咗炸物之外,主食都不错。呢个墨西哥卷皮软而且酱料好香,鸡肉不太硬同鞋,而且入面仲有蕃茄等等嘅蔬菜,咬落皮软肉香多汁~加埋一向都好中意贴Nachos食嘅右上角三个酱:牛油果酱,仲有应该系蕃茄肉酱同Sour Cream酱,好快就食晒成个~烧西班牙黑毛猪猪腩肉 配青苹果芥末籽酱 |开头以为腩肉会好肥腻,但因为有青苹果夹埋一齐食,所以好清新~腩肉嘅肥膏同肉分布平

My cup of tea |
My  cup  of  tea

避风塘软壳蟹、避风塘鱿鱼酥 |
避风塘鱿鱼酥
避风塘软壳蟹

墨西哥鸡肉卷 |
墨西哥鸡肉卷

烧西班牙黑毛猪猪腩肉 配青苹果芥末籽酱 |
开头以为腩肉会好肥腻,但因为有青苹果夹埋一齐食,所以好清新~腩肉嘅肥膏同肉分布平均,唔会话太肥~仲有佢有加左小小芥末籽酱,食落系酸酸地同微辣,所以甜酸同咸嘅味道都集于一身,味道层次都几丰富~
西班牙黑毛猪腩肉配青苹果芥末籽酱

总括黎讲,呢度食物做得好不错,而且Cocktail都非常有心思同特别,系尖沙咀饮酒加食晚饭嘅好地方~但呢到嘅侍应不断催我地叫野饮同埋想帮我地清碟,以为出面好多人等所以想叫我地走,但原来又唔系。服务有点儿奇怪~
2019-03-09
My  cup  of  tea