2018-04-10 1006 浏览
今日中午时分黎到尖东,系咪太耐无黎尖东呢?成个尖东都俾啲大陆人侵占哂!想揾间嘢食都难🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️行远少少去到幸福中心有几间嘢食,见到哩间叫做秀既餐厅,再望下原来系食韩国野,间餐厅其实都爆爆地,但咁啱有张二人台,我同朋友就入咗去食啦。不过入到黎先知原来呢间餐厅都好细间,呢度啲侍应都系韩国人啵,咁即系好地道啦间餐厅?睇到午市餐牌都几多选择啵,我地嗌左石锅杂锦拌饭同埋牛肉汤饭😋😋😋然后侍应就俾咗四碟前菜我哋啦,个泡菜真系唔同啲㖞,因为平时食开𠮶啲都系咸啲既,呢间就比较清淡,我钟意呀!可能今日冇食早餐嘅关系,好期待我𠮶石锅杂锦拌饭,一上枱个石头锅都几大碗㖞,见到都好足料,起码我见到啲牛肉系一嚿嚿,出面好多韩国餐厅啲牛肉系碎碎地既,不过温馨提示要快啲搞下啲饭,唔系真系好痴底啰!朋友个牛肉汤饭都几好味㖞,开头以为牛肉好少啦,原来全部沉晒底,同埋个牛肉汤里面系埋面线,再加多一碗白饭,好饱呀!然后我哋在嗌咗杯热柚子蜜,好大杯!