2022-06-26
最钟意就系去餐厅酒吧同朋友chill吓🥳呢一间喺尖东主打西班牙菜嘅bar restaurant真系想去好耐😍.📌北海道蟹肉水煮蛋吐司配三文鱼子 $98面头有满满嘅蟹肉 加埋半熟嘅鸡蛋同埋咸咸地嘅三文鱼子 无论系口感同埋味道都好丰富🦀🥚个吐司虽然系黑色 但食落似普通方包🍞个蟹肉好鲜甜 中间仲有啲黑醋沙律 成个配搭好清新✨个包都几大旧 两个人share就啱啱好👭🏻.📌餐汤&餐包 +$10个餐包好软熟 而隔离𠮶个牛油系有浓浓嘅蒜香味🧄🧈将个包搽左牛油之后真系好夹好好味😋好似食紧蒜蓉包咁 好惊喜🥳餐汤系粟米汤 粟米味都几香 而且大大碗又暖笠笠 好正🌽但系就有少少咸🤏🏻.📌法国鹅肝鸡肉意大利饭 $178鹅肝虽然未去到入口即溶 不过煎到外脆内软 而且充满油香但唔会太油腻🦢鸡肉成块手掌咁大 食落去超嫩滑 好似鸡扒咁🐔另外鹅肝嘅油仲会落左系鸡肉到 令块鸡肉更加香🤤但个意大利饭就唔够creamy 同埋冇乜咬口~不过佢有好多菇同芝士 捞埋一齐食好正🍄🧀.📌原只虎虾沙律 $98有三只大虎虾 好鲜甜同爽口🦐沙律菜好新鲜 另外仲有车厘茄同橄榄🫒不过沙律份量就唔算多 个汁食落有少少姜汁同醋味 感觉好清新同健康🥗.
📌北海道蟹肉水煮蛋吐司配三文鱼子 $98
📌餐汤&餐包 +$10
📌法国鹅肝鸡肉意大利饭 $178
📌原只虎虾沙律 $98
📌Regular sangria $52
佢系用左橙汁, lemonade同红酒沟出黎🍷饮落去会先有淡淡嘅果味 之后个酒味先慢慢出黎 而柠檬味比橙味更加出🍊🍋