2019-05-15 647 浏览
知道尖东新开了间cafe,估唔到系周围都做团客生意嘅尖东都有一间咁隐蔽而又幽静嘅地方,呢日就同朋友嚟支持一下呢间新开小店。餐厅主要系卖意粉、多士及沙律嘅健康轻食,价钱都算合理。我同朋友叫了个墨西哥鸡卷配牛油果酱,另外仲有跟个红菜头沙律,沙律嘅份量都唔少,材料亦新鲜。墨西哥鸡卷食落口感清新,加上蕃茄粒酸酸甜甜为味道加分。另外我地再叫左个烟三文鱼多士share食,面头嘅系烟三文鱼碎,油香味浓郁,配上黑醋食落更开胃。最后当然唔少得要试下呢度嘅咖啡,我叫了杯americano,呢度嘅咖啡豆系少少带酸fruity味较浓嘅一种,但系又唔会有苦涩味,所以唔落糖味道更好。朋友就叫了杯latte,佢话奶味好重口感香滑。最后我仲同朋友系度用电脑工作了一个下昼,呢道铺面唔大但就系个幽静舒适嘅好地方。

餐厅主要系卖意粉、多士及沙律嘅健康轻食,价钱都算合理。

朋友就叫了杯latte,佢话奶味好重口感香滑。