2024-08-25
🎀尖沙咀。英伦复古风高楼底暗黑浪漫西餐厅🎶🎀🪄店名* #TheWallStreetBarLounge🔮地址* 尖沙咀金巴利道40号MW Plaza1楼🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$610 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵今次黎到呢间网上超多人介绍既靓靓装修西餐厅🤓一入到黎以为自己去左哈利波特场景 感觉相当英伦风 灯光偏暗营造气氛 设计融合英伦风图书柜,黑胶唱盘,音响设备,旧报纸海报等 充满复古格调 好适合打卡📷 有个沙发位置比较近呢啲装修品 影相勿错过🤓另外有高枱比较近水吧 水吧墙身布满各种酒品 配合灯光都几靓👍仲有落地大玻璃配合高楼底设计 设计好用心~🍽️食物质素🍽️我地去既时候系午餐及下午茶时间 佢地午餐set系免加一收费 价钱相对都比较平价~有意粉,意饭,扒,沙律等选择 或正价选择正餐牌都可以 仲有餐厅特色调配cocktail 卖相都几靓 岩晒打卡!👀评分💖💖💖💖🪄餐汤-是日餐汤&龙虾汤(+$38)是日餐汤为番茄汤 质感较稀身 味
🪄店名* #TheWallStreetBarLounge
🔮地址* 尖沙咀金巴利道40号MW Plaza1楼🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$610 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵
🍽️食物质素🍽️
👀评分💖💖💖💖
🪄餐汤-是日餐汤&龙虾汤(+$38)
是日餐汤为番茄汤 质感较稀身 味道酸甜 作开胃用途~ 而龙虾汤相对较浓稠 虾味浓郁 份量颇大~
🪄 香草忌廉三文鱼意大利面$98
卖相都几靓 而且份量感满满 香草忌廉渗入每一条意大利粉里面 食落十分creamy 三文鱼香味浓郁 够晒足料!呢款意粉饱腹感极足🤰
🪄香煎纽西兰羊西冷8oz 配薯菜$118
平时羊架食得多 今次试下呢个羊西冷😯羊骚味唔算太浓 西冷无得简熟度 肉质会偏实 点上酱汁令佢更加美味 配上大量沙律菜减轻腻感 最中意系炸粗薯条 热辣辣😍
👀评分💖💖💖💖💖
🪄甜品-冰火朱古力软饼$78 (需加一)
必点甜品之一💕上菜时侍应会淋上朱古力酱汁 达致冰火交融状态 好岩打卡📷 云呢拿雪糕比坊间较浓 甜度适中 下面系Brownie 朱古力味浓 仲有夹杂住香脆核桃 整体好可口
👀评分💖💖💖💖💖
🪄饮品-Call Me By Your Name$128 & Day Dream$118 (需加一)
第一杯系以佛手柑做主调带出清凉感 再加上紫苏呈现芳香味 颜色系梦幻紫 比较偏淡味
第二杯系以蜜瓜,青瓜及柚子做主调带出清新感 上面粉红色泡沫系用红桑梅造成 感觉更酸甜清爽
食完比较重口味既野再饮呢两倍特饮 会十分解腻可口😎
(5个💖为最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️