2023-12-04
🎀尖沙咀。超高质人气日式居酒屋🏮必食A5和牛🐮🎀🪄店名* #黑木亭居酒屋 #黑木亭🔮地址*尖沙咀金马伦道58-60号国钯大厦地下至1楼 🔮🗾分店地区🗾 尖沙咀,天后💰价钱$1132 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵系网上见到好多人分享呢一间日式居酒屋好多次 今次终于抽到时间黎试下拉😍呢一间真系超full booking 不过食完之后就知道系超值得!超高质素✨店铺系由外到内都系好用心装修 店外系好多霓虹灯招牌及日本特色旗帜 然后行到上去 每一层楼梯都布满日本特色壁画以及装饰品 彷佛置身于日本😚就连等座位置都挂满日式灯笼🏮及有日本樱花树 每一个位置都系打卡感满满📷 而且舖头超宽敞 夜晚时间黎已经爆场甘😎桌椅佢系会有个暗格位置放置水壶及餐牌 完全唔洗担心台面太细唔够位置食物 又唔洗唔好意思疯狂叫人黎fill水🤣🍽️食物质素🍽️食物质素完全唔洗讲都知 系劲劲高质拉😍一打开个餐牌已经眼花缭乱 超多选择😂各款寿司,串烧,锅物,特饮等 每一款都系份
🪄店名* #黑木亭居酒屋 #黑木亭
🔮地址*尖沙咀金马伦道58-60号国钯大厦地下至1楼 🔮
🗾分店地区🗾 尖沙咀,天后
💰价钱$1132 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾
#pickyme_尖沙咀
剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜
#pickyme_日本菜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵
🍽️食物质素🍽️
食物质素完全唔洗讲都知 系劲劲高质拉😍一打开个餐牌已经眼花缭乱 超多选择😂各款寿司,串烧,锅物,特饮等 每一款都系份量好足 又好适合打卡!饮品仲会有熊仔冰 超可爱🤗而家系openrice仲见到做紧好多优惠 特别餐点仲有高达七折 份量又丰富 味道又好味😋😋超岩节日或多人庆祝!
🪄 火焰鹅肝A5和牛青苹果卷 原价$399 现$279
真心必食推介✨估唔到呢几样野加埋一齐系甘夹😍卖相方面其实已经劲靓 总共有6件 每件份量感都超充足 卷物上层系有黑松露及鹅肝 充满油香味 然后中间铺住一片薄薄的A5和牛 饭入面包住青瓜鸡蛋及青苹果 青苹果完美减低左鹅肝及和牛既油腻感 食落十分清新 同时又够饱腹😍
🪄 朝鲜大酱牛肠锅 原价$283 现$198
估唔到日式店铺都可以食到韩国菜 我第一次食呢个菜式 锅物份量都几丰富😎入面有主角大肠,豆腐,金菇,韮菜,萝卜丝。而大酱汤都系超级满 味道偏重 我个人觉得辣🤣但系大肠好淋身同埋索晒大酱汤汁 仲要有炉一路煲住 真系超岩冬天食 超有满足感💕
🪄 A5宫崎石烧厚切和牛$526 现$368
我想讲好耐都未食过甘出色既石烧牛😍而家市面上好多质素都越黎越差 今次呢款真系出乎所料😎😎佢系原块铁板上 唔会见到火所以相对都比较安全 和牛系本身大于三成熟左右 可以自己再烧香 切得较有厚度所以食落好满足 油香爆晒出黎 牛味极浓郁 又够嫩身!更有配上各款酱料 不过和牛味道本身已经好充足 所以唔点酱都好好味😍
👀评分💖💖💖💖
🪄限量生蚝$48
而家生蚝做紧买一送一 正啊😚生蚝唔会太大海水味 咸度正常 带少许金属味 然后都够肥美 味道唔错~
🪄饮品- 蓝蝶花佛手柑熊茶& 绿茶鲜奶熊脆脆 $68/1
餐厅特饮好有特色 饮品够大杯而且佢地饮品都有一旧熊仔造型既冰块 好可爱 超岩打卡📷 整体饮品都唔错😋
(5个💖为最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️