2022-11-25
😋味道:9/10 🏡环境:7/10💰性价比:7/10 👍🏻推荐度:8.5/10.🐼呢间小店只系一人工作 由落单、煮面、上菜、去到埋单都系老板一脚踢 所以长期大排长龙 真心respect🥲终于揾日去试下 得3张枱6个位 真系排咗9个字🥹不过结论系的确好好味好值得一试😙如果唔使排队/排少阵就好正😭小店只售三碗面 全部都系以一碟火炙牛肉做𩠌 面底系伊面 不过唔同汤底🤤虽然只系三碗面 但牛肉同汤都好惊艳 好想回访😢而且老板都好nice好有热诚 临走仲有问啲面好唔好食😆值得支持的诚意小店👍🏻建议大家唔系peak hour嘅时候去试🥲.🐮Roasted beef火炙牛肉 (10/10)✨首先要讲下呢个𩠌 真系好好味🥹即场见到老板用火枪烧 大概烧到5成熟用咗樱花虾同葱粒调味 加上火枪烧 上枱真系好香🤤油脂分布均匀入口好软稔 牛肉香味满满散发出嚟🥰🦐海虾浓汤伊面 $90 (9/10)非常香浓嘅虾汤😋用炒香咗嘅虾壳虾熬制但又唔会好咸好油嘅感觉😙再加上樱花虾同葱粒 简单但已经好浓好香伊面挂汤有弹性 再硬身啲就更好🍖金华火腿煲鸡浓汤伊面 $90 (8/10)如果唔钟意重口味嘅 呢个汤就啱晒相比虾汤较清 但有
🏡环境:7/10
即场见到老板用火枪烧 大概烧到5成熟
用咗樱花虾同葱粒调味 加上火枪烧
上枱真系好香🤤油脂分布均匀
入口好软稔 牛肉香味满满散发出嚟🥰
🦐海虾浓汤伊面 $90 (9/10)
非常香浓嘅虾汤😋
用炒香咗嘅虾壳虾熬制
但又唔会好咸好油嘅感觉😙
再加上樱花虾同葱粒 简单但已经好浓好香
伊面挂汤有弹性 再硬身啲就更好
🍖金华火腿煲鸡浓汤伊面 $90 (8/10)
如果唔钟意重口味嘅 呢个汤就啱晒
相比虾汤较清 但有鸡嘅鲜甜😋