2024-08-16
依间泰式餐馆星期四晚黎度,全爆满,好彩一早订咗位。我哋点咗:冬阴功$98味道层次多,酸酸、甜甜、辣辣,加上好多香料嘅独特气味,例如香茅嘅清新,辣椒嘅辛辣,杂菇嘅原野香,鲜虾嘅甜……加起嚟令味蕾有很多层次嘅享受。虾肉蛋呀,仲有虾膏㗎 !生菜肉碎包,鸡$88加入咗紫洋葱粒呀、葱粒、千层塔、芫荽、仲有其他调味料,颇辣,各种香料,配菜加埋混合嘅味道层次非常丰富、浓郁,仲有唔少得柠檬叶嘅清新,炒得好香。猪肉肉碎肉质嫩。配埋新鲜又爽脆嘅生菜,不得了!喇沙汤虾米线$88喇沙汤底带椰香。豆卜吸收晒喇沙汤底,非常美味。鱼片蛋也有原味。鲜虾已经剥咗壳,食得好方便,而且弹牙。每条米线沾上喇沙汤,都充满着佢嘅独特味道,米线又滑又弹。加上爽口芽菜, Yummy !泰式甜品小拼盘$98椰青大菜糕糕咸咸甜甜又滑又冻,底层系大菜糕,好好味。唔要啦唔该。椰汁西米露糕超香椰汁,面嘅椰汁糕超滑超香。下面嘅西米露,加咗粟米粒、芋头粒、马蹄?令口感丰富。千层糕质感比平时食嘅偏软,比较容易食,烟烟韧韧,加上椰汁,非常美味。椰青班戟暖笠笠,口感烟靭黏黏,有椰青肉,好得意,而且椰青味浓郁。
我哋点咗:
冬阴功$98
虾肉蛋呀,仲有虾膏㗎 !
生菜肉碎包,鸡$88
猪肉肉碎肉质嫩。
配埋新鲜又爽脆嘅生菜,不得了!
喇沙汤虾米线$88
喇沙汤底带椰香。
豆卜吸收晒喇沙汤底,非常美味。
鱼片蛋也有原味。
鲜虾已经剥咗壳,食得好方便,而且弹牙。
每条米线沾上喇沙汤,都充满着佢嘅独特味道,米线又滑又弹。
加上爽口芽菜, Yummy !
泰式甜品小拼盘$98
椰青大菜糕糕
咸咸甜甜又滑又冻,底层系大菜糕,好好味。唔要啦唔该。
千层糕
椰青班戟
暖笠笠,口感烟靭黏黏,有椰青肉,好得意,而且椰青味浓郁。