2024-05-05 1759 浏览
听人讲好食就听得多,今次真系去试吓系咪真系名不虚传。一入大厦见到得楼梯,要行上3楼,点知行到上执先甩到隔离原来有lift,蠢咗!惟有当行吓留定quota 食多2啖啦入去有侍应招牌几位随便坐咁,啲位有少少迫,不过食个米线唔会用太多时间都无乜所谓。叫咗个明火小锅米线+萝卜+猪大肠+鱼腐(小辣)味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️首先未食要赞嘅系佢系点单纸仔上面嘅选项好个人化,可以拣辣度、酸度、走乜、加啲乜、少米、煮久…仲劲过你去日本叫拉面咁贴心,所以剔完食咩都已经加咗分米线一上台当然系试一试个汤底如何,汤头系偏甜呃类别,几岩我个人口味,但辣度方面小辣就果然系辣得太温柔,爱辣之人会觉啦争咁啲啲,可以辣度上叫得无咁保守。米线系偏幼身个款,挂汤度不错,入口几细滑又唔会煮得太过火太烂,算系中上嘅米线质地萝卜清甜无渣,未有食到好刻意浸过糖水,煮得够熟无过硬,合格水准。鱼腐系一般冻肉铺叫货质素,无惊喜不过不失,可以唔叫猪大肠十分软稔无臭味,煮得偏甜同食得出系花咗时间去处理,欣赏佢剪得好大旧,入口口感超满足!最后一赞系可以加莞茜!简直系莞茜控嘅福音,总括而言味道质素都系值得回头,虽然价钱略高,但睇返地段黎讲都叫做可以接受!

叫咗个明火小锅米线+萝卜+猪大肠+鱼腐(小辣)
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

仲劲过你去日本叫拉面咁贴心,所以剔完食咩都已经加咗分

鱼腐系一般冻肉铺叫货质素,无惊喜不过不失,可以唔叫