2023-07-24
昨日中午同啲同事去咗尖沙嘴嘅黑木亭居酒屋食平日商務二人餐。食物真係👌!🥢先嚟嘅係三點刺身盛🍣,有八爪魚🦑、三文魚🐟同埋油甘魚🐠,啲魚肉好新鮮好嫩,一嚼就化咗。每一片都切得好薄,好好食呀。嚟到日本料理食餐,刺身絕對係最開胃嘅選擇啦。🥢然後嚟嘅係火灸左口魚邊卷🍱,呢個菜真係正到爆啊!左口魚肉質好好,裹上海苔同米飯,食落更加有口感。啲海苔經過火炭燒過🔥,有淡淡嘅香味同埋醬汁一齊食,好好味咁!🥢套餐仲可以自選兩個飯,我哋揀咗灸燒四合丼🍚和吉列蝦洋蔥牛肉飯。灸燒四合丼真係好特別嘅一份菜,三文魚肉質好鮮美,配上芝士蟹柳🦀️還有其他魚生,一口飯一口魚,真係一種享受啊!吉列蝦洋蔥牛肉丼裡面有好多牛肉🐄同埋吉列炸蝦🍤,每一口都係驚喜。牛肉煮得好嫩,蝦子好新鮮,我哋一齊食完就大讚好過癮啊!總括而言,黑木亭居酒屋嘅食物質素好高,價錢又實惠。餐廳環境好舒服😌,服務仲好好👍。如果你想食好嘅日本料理,尖沙嘴嘅黑木亭居酒屋絕對係一個好嘅選擇啦!商務二人前:$398平日/$426假日
商務二人前:$398平日/$426假日