2023-04-08
最近天气冻番想食打边炉,嚟到佐敦永胜商业中心揾嘢食。见到有间《熊本牛锅》嘅鸡煲海鲜火锅放题性价比都几高。有3款套餐可以拣,我就拣左中间价位嘅$298澳洲和牛套餐,可以任饮任食180分钟。首先店员会送上和风海鲜鸡煲一锅,鸡肉肉质鲜嫩又挂汁,有少少香料嘅辣味都几过瘾。另外当然唔少得各款海鲜:鲍鱼、海虾和蚬肉。食完鸡煲就可以叫店员加汤,再落单和款肉类。首选就一定系澳洲和牛,鲜红又布满靓嘅油花,食落肉味香浓又软腍。另外可以试下少见嘅牛白肉,其实就系牛嘅筋膜部位,充满骨胶原又唔油腻,入口爽脆。如果呢两款牛肉都唔啱嘅话,可以试埋顶级牛小排、牛肩牌、豚肉和鸡肉。食落肉类就可以出去自助区拎食物,各款丸类、蔬菜和面食都一应俱全。我就最钟意鲜虾云吞、墨鱼滑和台式鸭血。鲜虾云吞皮薄馅靓,好食完又再拎多次。另外饮品区仲有多款啤酒汽水可以选择,我就同朋友饮番几杯先走。当月生日嘅客人,WhatsApp提早预订, 4人或以上同行,寿星就可以获赠$268皇牌套餐/$298澳洲和牛套餐熊本牛锅 (永胜商业中心) (尖沙咀)尖沙咀山林道21号永胜商业中心2楼A号舖
熊本牛锅 (永胜商业中心) (尖沙咀)
尖沙咀山林道21号永胜商业中心2楼A号舖