2024-07-08
Happy Friday约咗成班朋友一齐开心食lunch💋黎到📍尖沙咀凯悦酒店咖啡厅✨品尝全新半自助午餐🍴咖啡厅✨用上新鲜食材炮制出多元化美馔,提供多款不同风味主菜供选择👉🏻烧牛扒配薯条、烧三文鱼配薯蓉、海鲜意粉配辣番茄忌廉汁、日式刺身饭及正宗印度美馔日等😍想一尝咖啡厅招牌可持续发展波士顿龙虾🦞炮制之金银蒜清蒸原只波士顿龙虾配丝苗白饭,只需加HK$100即可😋😋除咗各款特色主菜之外,更可品尝丰富自助头盘如冻肉🥓芝士拼盘🧀即制凯撒沙律🥗及精选餐汤🥣仲有一系列精致自家制甜品🍰🍮再配上咖啡或茶☕️叹返个滋味又悠闲嘅半自助午餐😌😌一开始先试咗个live caesar salad🥬由大厨即捞芝士片、爽脆罗马生菜,再淋上秘制酱汁,可以另加上自己喜爱嘅配料~我就拣咗香甜粟米粒、蕃茄、鸡蛋等,配以浓香嫩滑嘅烟三文鱼片,自制咗个滋味头盘🌟精选餐汤系蕃茄浓汤,酸酸甜甜,入口满满蕃茄香,酸香又开胃🤤主菜同几个朋友一齐开心share,可以试齐几款唔同嘅款式!🔹扒挪威三文鱼配柠檬牛油汁薯蓉、芦笋、烧车厘茄、时令水果👉🏻厚切三文鱼肥美厚肉,啖啖肉好结实,入口嫩滑、油脂感丰富,伴碟仲有香滑薯蓉,奶油味相当浓郁!🔹印度
除咗各款特色主菜之外,更可品尝丰富自助头盘如冻肉🥓芝士拼盘🧀即制凯撒沙律🥗及精选餐汤🥣仲有一系列精致自家制甜品🍰🍮再配上咖啡或茶☕️叹返个滋味又悠闲嘅半自助午餐😌😌 一开始先试咗个live caesar salad🥬由大厨即捞芝士片、爽脆罗马生菜,再淋上秘制酱汁,可以另加上自己喜爱嘅配料~我就拣咗香甜粟米粒、蕃茄、鸡蛋等,配以浓香嫩滑嘅烟三文鱼片,自制咗个滋味头盘🌟 精选餐汤系蕃茄浓汤,酸酸甜甜,入口满满蕃茄香,酸香又开胃🤤 主菜同几个朋友一齐开心share,可以试齐几款唔同嘅款式!
🔹扒挪威三文鱼配柠檬牛油汁
薯蓉、芦笋、烧车厘茄、时令水果
👉🏻厚切三文鱼肥美厚肉,啖啖肉好结实,入口嫩滑、油脂感丰富,伴碟仲有香滑薯蓉,奶油味相当浓郁! 🔹印度牛油鸡
薄荷酱、青瓜乳酪酱、印度烤饼、印度薄脆饼、时令水果
👉🏻第一次食印度牛油鸡,估唔到呢度整得咁出色!浓香入味嘅牛油鸡滑嫩多汁,配薄荷酱及青瓜乳酪酱,提升味道层次~印度烤饼松软烟韧好有咬口,印度薄脆饼够晒脆卜卜! 🔹海鲜意粉配辣番茄忌廉汁
意粉、虾肉、蚬肉、青口、时令水果
👉🏻朋友仔拣咗呢一个带点微辣嘅意粉,酱汁浓香开胃,配料仲有多款海鲜,令人回味无穷~ 🔹金银蒜清蒸原只波士顿龙虾
丝苗白饭、烚蔬菜、麻辣云耳、时令水果
👉🏻大家最期待嘅就系呢个原只波士顿龙虾🦞摆盘超靓,卖相一流!用上蒜蓉清蒸,龙虾原汁原味特别鲜甜弹牙,配以粉丝,索满蒜香同埋龙虾味~ 食饱饱梗系要出去食~我最爱嘅 甜品同埋雪糕😝甜品款式有好多选择,推介栗子蛋糕,同埋焦糖炖蛋,由厨师即时加上砂糖再烧制,形成薄脆焦糖,底部既嫩滑炖蛋则充满云呢拿籽香💁🏻♀️ 雪糕可以任食Haagen Dazs六款口味😍😍最爱就系香浓朱古力味,仲有朱古力碎碎🍫 🍴平日半自助午餐港币$218 起/位
👉🏻星期一至五中午 12 时至下午 2 时 30 分
咖啡厅✨