2024-07-07
食素嘅朋友,有一间超高质嘅新派素食店推荐比你🫶🏻位于尖沙咀么地道嘅❣︎慈素小聚❣︎呢到布置得好舒服,好有家的感觉🏡素菜款式创新好食😋👍🏻一众素食者以后又多一间餐厅选择啦。❣︎京都片皮鸭❣︎$128摆盘做到仿真嘅片皮鸭一样😍有饼皮,酱汁,配料以三色灯笼椒代替,用面筋炸成嘅片皮鸭好酥脆,三色椒好新鲜爽脆👍🏻成个配搭好新颖好搅鬼🤪❣︎日式长春卷❣︎$58春卷炸得超酥脆👍🏻内馅系全素菜,食落感觉更加健康。❣︎四川担担面❣︎$68用素肉同花生酱,花生碎等材料营造出四川担担面风味,味道香醇浓厚唔辣,超岩我口味😋❣︎黑松露萝卜糕❣︎$48萝卜糕切成一小口,炸得外酥内软有咬口,跟埋3种酱,黑松露,甜酱同辣椒酱,绝不马虎。❣︎椰汁雪耳无花果炖汤❣︎$48呢个炖汤超出色😋👍🏻真材实料煲,绝冇咪精,清甜滋润养颜🧏🏻♀️❣︎桂圆南枣茶❣︎$48入口浓郁清甜,打开壶盖全部大大粒桂圆同南枣😍用料上乘,仲要用个靓靓嘅茶壶上,超叹超relax。❣︎香芋鲜奶❣︎$38饮落香浓幼滑,散发住浓郁嘅芋头香气,甜而不腻,消暑解渴👍🏻
❣︎京都片皮鸭❣︎$128
❣︎日式长春卷❣︎$58
春卷炸得超酥脆👍🏻内馅系全素菜,食落感觉更加健康。
❣︎四川担担面❣︎$68
❣︎黑松露萝卜糕❣︎$48
❣︎椰汁雪耳无花果炖汤❣︎$48
❣︎桂圆南枣茶❣︎$48
❣︎香芋鲜奶❣︎$38
饮落香浓幼滑,散发住浓郁嘅芋头香气,甜而不腻,消暑解渴👍🏻