上礼拜我地收左工就去左一间系尖沙咀楼上嘅餐厅,佢主打饮野🍹🍸,不过Menu都有好多唔同嘅食物选择🤤我地每人叫左一杯cocktail(Red Sangria 同Whiskey Smash),再叫少少野食咁。首先,炸鱼薯条🍟。呢道经典嘅送酒食物好出色。鱼肉鲜嫩多汁,外面炸得金黄酥脆,岩岩好唔干。薯条都系岩岩炸起,入面仲系湿润既。然后系泰式松阪猪。呢道菜比我好深刻嘅印象。猪颈肉切成薄片,咬落去好嫩好多汁。泰式香料同香草嘅调味令佢有独特嘅风味,好惹味。加埋两款酱汁,味道更加突出🇹🇭最后系白汁香蒜海鲜意粉,个白汁都几creamy,里面有唔同既海鲜。饮完酒系要食返少少carbs既😂😆总括而言呢间酒吧除左Cocktail🍹,食物都相当唔错,听经理同隔离枱讲平日happy hour黎饮讲仲有特别优惠🥳($198 一打啤酒),下次可以约埋班同事一齐黎饮野。