2022-06-13
尖沙咀嘅呢间咖啡酒吧餐厅,系周围都一片静寂下,仍然有唔少食客光顾,可见质素好值得期待😻🔆蟹肉龙虾汁蛋饼$𝟙𝟙𝟠 即制即上热辣辣的🔥如果想食生啲就要尽快舀起,避免愈烘愈熟😬相信无人想食老蛋😂所以我地都好快舀起哂✌🏼中间嘅蛋仍然滑嫩,清楚食到一丝丝蟹肉,底下有薯仔片🥔配合龙虾汁同蕃茄都好夹,有丰富左味道👍🏼🔆蟹肉班尼迪蛋·酥皮窝夫$𝟙𝟚𝟠 上层的egg benedict煮的刚好,但蛋味没有很浓🍳中层嘅大量蟹肉就几惊喜😳系其他地方食蟹肉通常都偏淡味,但呢个蟹味好突出,仲加左蒜蓉带出鲜味😍下面的croffle因为浸左蛋黄而无咁酥脆,有点失色🔆牛油果·蟹肉·蟹籽薯仔沙律$𝟙𝟙𝟠 超多的蟹肉同蟹籽😋薯仔无压到绵密,保留左颗粒感💕平时唔食洋葱但呢个沙律加左又几香👍🏼🔆Pista-chiiiii-o$𝟙𝟚𝟠 混合豆蔻毡酒、自家研磨的开心果奶及玄米茶而成。香料同酒的味道比较抢,令开心果味唔太突出。表面有一层焦糖化的蛋白泡,会闻到好香火炙味🐰有样野一定要赞,就系店员系我地就座后好热心介绍menu同推介嘅食物比我地听。食物质素都唔错,但因为蛋饼黎错左口味,令我地一直徘徊系蟹肉同薯仔之间🤣(三样食物都有
🔆蟹肉龙虾汁蛋饼$𝟙𝟙𝟠
🔆蟹肉班尼迪蛋·酥皮窝夫$𝟙𝟚𝟠