2018-10-04 6048 浏览
每年妈咪生日都会到铜锣湾的太平馆食最钟意的梳乎厘,今年亦唔例外。但是我们改了到尖沙咀的太平馆用膳。点了瑞士汁牛河,瑞士汁鸡翼,葡国鸡饭,梳乎厘。瑞士汁牛河味道跟以前一样,浓浓的瑞士汁,好味!瑞士汁鸡翼, 一碟有8只, 色香味俱全,真系只有太平馆先做到的瑞士汁鸡翼!葡国鸡饭,味道比较淡,鸡肉有点硬!梳乎厘, 软绵绵味道不是太甜,每次到太平馆都会叫的一个甜品!但是服务质素就真系好差了, 有一位比较后生的侍应 (因为太平馆入面多数都是上咗年纪的叔叔)服务态度真是麻麻。 第一我们叫梳乎厘的时候问佢有没有蜡烛, 佢嘅答案系唔知道一系有一系冇, 仲要面色好难睇。 其实我觉得冇都唔紧要,但是唔需要畀脾气客人。 之后我们问佢有没有火机, 佢竟然叫我们自己去柜筒度揾。当我们食完主菜的时候, 梳乎厘来到了,他们没有主动更换碗碟, 但是我们亦没有叫他们换了,费事又再受气! 到了埋单的时候, 同一位待应飞张单落枱度之后拧歪面, 真系一啲礼貌都冇! 其实同场加映我后面𠮶枱客人比我仲惨, 佢哋叫了梳乎厘但是漏单没来了, 侍应不但止用好差的态度回应,还跟客人闹交!其实太平馆系一间好老字号的餐厅, 每个人慕名而来都系

瑞士汁牛河味道跟以前一样,浓浓的瑞士汁,好味!
葡国鸡饭,味道比较淡,鸡肉有点硬!
梳乎厘, 软绵绵味道不是太甜,每次到太平馆都会叫的一个甜品

其实太平馆系一间好老字号的餐厅, 每个人慕名而来都系欣赏他们的美食, 价钱亦都唔算平,既然咁出名应该做好自己, 我和妈咪都系呢度的老顾客, 但是今次对于尖沙咀太平馆的服务质素真是太失望了, 我亦唔会再到尖沙咀的太平馆!

下年我应该会改返到铜锣湾太平馆, 因为每年响铜锣湾太平馆和妈咪庆祝生日的气氛都相当之好, 侍应叔叔们服务好, 起码对于顾客来说消费总是不想受气的!

瑞士汁牛河

葡国鸡饭