2025-02-04 0 浏览
今日同朋友嚟到尖沙咀食饭,朋友想食吓韩国菜,于是就嚟咗呢间一直都好出名好人气嘅outdark✨而家有呢一个免费嘅Photo box ,可以拣自己钟意嘅Filter,影几多张都得!见到Menu有介绍到呢度嘅食物全部都系自家制,而且后厨都系有韩国人为主厨,所以系真真正正嘅正宗韩国菜👍🏻首先嗌咗个五花肉炒年糕,旁边仲有煎肠仔、泡菜、芝士、紫菜饭,配上沾满香辣嘅五花肉嚟食,真系非常之夹👍🏻年糕都好烟靭,份量好足料我哋嗌咗半份蜂蜜炸鸡,再加点咗三条芝士条,半份嘅炸鸡份量都好多🤣我哋两个人食完都非常之饱。同埋本身炸鸡附有薯条同埋炸薯格,所以建议细食嘅人嗌半份都足够㗎啦~asian stomach一定要嗌返啲碳水,于是就嗌咗呢一个牛肉炒粉丝。粉丝质地好q弹,挂满咸香嘅酱汁,好惹味食呢啲煎炸嘢,就梗系要配杯热情果梳打解一解腻啦!-总结:其实呢一间餐厅都食过好多次,好多样菜式都试过,每样嘅水准都不错,每次嚟食都可以维持到一致嘅水平,推荐大家嚟食吓~#outdark

食呢啲煎炸嘢,就梗系要配杯热情果梳打解一解腻啦!

#outdark
2025-01-23