2018-12-27 61 浏览
平安晚早收工,约了朋友到尖沙咀行街感受下圣诞气氛。街上满布游人非常热闹,因为未食lunch又要同游客迫,搅到两点几就已经好攰喇,今晚仲有圣诞party等紧我㗎😂。于是朋友就提议去cafe坐下,食嘢补足体力😅。我地拣咗香港邮意,贪地点够方便。Cafe位于商场二楼,地方非常大,好适合大班朋友聚会。餐厅系自助形式,最低消费一杯饮品,就可以任hea任坐任玩,非常实惠😆。讲番食物,虽然系cafe但食物都唔错㖞,我地叫咗黑松露杂菌意粉:扁意粉爽滑咬感烟韧,松露酱落得豪不小家,有一大坨,非常之香,而野菌炒得非常香,素食也煮得香口惹味,值得一赞。三文鱼火箭菜薄饼:薄身饼底,上面舖满有大量蕃茄肉的茄酱,酸酸甜甜,非常开胃,加上烟三文鱼的咸鲜,一个人食半个唔系问题😂。咖啡我地选了,香橙朱古力latte :杯边沾上香橙味的糖粒,加上拉花,卖相已经好吸引,朱古力味并未盖过香醇的咖啡,两者非常平衡,每呷一口都感受到幸福感💗。百利甜酒latte:满满的甜酒味,非常圣诞的感觉,微微的酒精令人倍感relax。我对呢度的咖啡、食物、环境都好满意,下次一定再带其他朋友嚟hea下🤣🤣
于是朋友就提议去cafe坐下,食嘢补足体力😅。
我地拣咗香港邮意,贪地点够方便。