=========📍尖沙咀少女风cafe -- 鸟语🐦💛第三日介绍鸟语😂前排同朋友庆祝生日,去咗呢间喺尖沙咀嘅黄店💕呢间舖头比我想像中细啲, 座位有分两边,有普通座位同埋tatami,我地坐咗喺tatami,但系位置都比较窄,坐得有啲唔舒服😂----------⭐红酒慢煮牛柳伴牛肝菌意大利饭($158)卖相唔错~食落味道几有惊喜👍risotto好creamy,味道浓郁,仲有阵阵忌廉香🙈饭嘅湿度都刚刚好,每粒饭都沾满酱汁好满足👍饭粒食落烟韧粒粒分明💕牛肉肉味几浓,肉质正常,唔会有筋👍旁边粉红色嘅酱系酸酸地,有啲似蛋黄酱嘅味,将牛肉点埋黎食都唔错👍-----------⭐富士山黑豚肉咖喱饭($118)卖相好吸引,饭系砌成富士山嘅形状💕底层仲加入碟豆花嘅颜色,呈现浅蓝色💕而咖喱汁包围喺饭嘅四周🙈咖喱味微辣惹味,仲加咗洋葱三色椒等等👍个汁用黎捞饭确实唔错🙊不过啲饭唔知系咪因为要砌成山形所以压得好实,食落口感麻麻🙊整体黎讲正常,不过不失-----------⭐秘制牛油果忌廉海鲜意粉($108)意粉上面有牛油果花,几吸引,不过意粉份量都几少...😕酱汁几creamy但味道都几一般🙈就系普通咸咸地咁
=========
📍尖沙咀少女风cafe -- 鸟语🐦💛
----------
⭐红酒慢煮牛柳伴牛肝菌意大利饭($158)
-----------
⭐富士山黑豚肉咖喱饭($118)
-----------
⭐秘制牛油果忌廉海鲜意粉($108)
意粉上面有牛油果花,几吸引,不过意粉份量都几少...😕酱汁几creamy但味道都几一般🙈就系普通咸咸地咁,唔系好食到忌廉嘅香🙈不过意粉煮至al dante嘅口感加返少少分,牛油果都creamy几香👍但整体黎讲性价比唔高🙈

卖相:6.9/10
味道:5/10