2019-02-21 125 浏览
今日同朋友系尖东,想揾间餐厅食dinner,经过见到呢间麻蒲元祖,因为仲早先6点几,见好似有位就决定入去试一试😋😋6点半前入座,放题的价钱更优惠,时间可选45/60/90分钟,我地就简左90分钟($178)Buffet提供的肉类,猪牛鸡都有,但选择就唔算好多,不过岩晒我呢啲食肉兽!😆一坐低职员就会上前菜同酱汁,除左泡菜太酸,其他都可以试下🤩肉眼扒薄切,完全唔肥,呢个极力推介大家一定要试!牛五花同样都是薄切,放上板轻轻一反,好快已经熟透,即使唔点酱都是甜的,不错👍🏼牛仔骨偏瘦了点,本身腌过,所以甜甜地😆牛舌咬落去好有质感,烟烟韧韧既,所以呢个一定会嗌多碟!😆😆五花肉(辣)肉同脂肪既分布好平均,烧到差唔多熟就用剪刀✂️剪开,烧完咬落去仲系脆脆地!猪颈肉护心肉唔洗点酱食落去都好甜,必试❗️特上王牛排骨肉呢只肉无骨,食落去都几重牛味,而且都是薄身Somersby apple cider $40🔸值得一赞的是餐厅上菜速度好快,而且无漏单,份量都俾得足。但食物选择不多,饮品同汤都要另外加钱,而且油烟味重😕

一坐低职员就会上前菜同酱汁,除左泡菜太酸,其他都可以试下🤩

肉眼扒
薄切,完全唔肥,呢个极力推介大家一定要试!

牛五花

牛仔骨
偏瘦了点,本身腌过,所以甜甜地😆

牛舌
咬落去好有质感,烟烟韧韧既,所以呢个一定会嗌多碟!😆😆

五花肉(辣)

猪颈肉

护心肉
唔洗点酱食落去都好甜,必试❗️

特上王牛排骨肉
呢只肉无骨,食落去都几重牛味,而且都是薄身

Somersby apple cider $40