2023-06-12
位于尖沙咀海威商业中心既清潭韩国餐厅,地理位置优越,韩国野食黎讲都好齐全~ 有烧肉~又有各种汤饭﹑面食等等~ 虽然新开张无耐,但系野食质素同埋服务态度都认真唔错~ 意外入到黎发现呢度完全系岩哂我呢个想一次过食唔同款式韩国野食既好地方!首先要讲既系佢地既前菜!平时食韩国野都会上D前菜~ 但系无谂到前菜都有成9款咁多!!平时食韩国野都无呢度既一半~ 完全无谂过~ 惊喜十足而几好食~ 而我最钟意就系呢个小鱼干!!另外,我地仲叫左韩式烤猪颈肉配椒盐汁,猪颈肉好厚身~ 绝对无因为我地只叫一款肉而hea我地~ 一路烧紧既时候,员工都keep住会帮我地调较火侯~ 又会关心冷气风口有无吹到我地~ 而猪颈肉烧得恰到好处,外皮微焦,内里又保持住D肉汁,配埋椒盐汁,更加突出猪肉既香味,每一啖都令人回味无穷!!锅物方面,我地叫左海鲜豆腐锅,浓浓既汤底配上海量嫩滑既豆腐同鲜甜既海鲜,不过都几辣下~ 唔食得太辣既朋友仔可能要留意下.... 佢既炒牛肉粉丝亦系一绝。牛肉嘅质地软嫩,加上韩式粉丝既滑润,一口咬落去,就好似带你直接去到韩国咁~ 而且佢既粉丝加上左少许既味椒盐,味道同其他韩国餐厅食到既韩式粉丝完全唔同。清
前菜
前菜
猪颈肉
海鲜豆腐锅
炒牛肉粉丝
清潭韩国餐厅更设有露台供客人品酒,气氛非常好,视野开阔,令人感觉好舒服。
如果你钟意韩国菜,清潭韩国餐厅系你一定要去既地方,相信你会有一个美好既体验。