2023-06-23
📍《 牛匠石烧 》尖沙咀金马伦道34-36A号福侨大厦地舖有日系尖沙咀睇完戏谂唔到食咩,有好似无食过烧肉咁,于是系附近揾咗间未食过嘅日式烧肉店试试😆~ 餐厅入面唔算好大,不过有个送餐AI机械人行嚟行去,几得意!overall啲嘢食十分高质,around $300一个人我哋已经嗌到成枱都系,应有尽有,啲牛肉同牛舌份量好足又好食👍🏻!而我哋嗌嘅set包埋温泉蛋、味素饭,汤同埋汤乌冬,食完真系超饱🥳!▫️鹿儿岛A4和牛肩肉 $278 🐄一上枱睇到👧🏻👦🏻心心眼😍和牛油花好均匀,识落好淋仲有少少入口即溶,份量都呵少架!呢个价钱有呢个质素,性价比几高💕▫️厚切特上牛舌Combo $158 👅呢个combo有齐薄切牛舌片同埋厚切牛舌芯, 牛舌芯够哂肉味同好有咬口,份量亦都好足!▫️明太子脆豆腐 $58呢个有惊喜🌟!豆腐外皮烧到好脆,但一咬落去爆汁,完全唔干仲好湿润,好好食劲推荐😚💕▫️唐扬墨鱼咀 $58 🦑👧🏻不嬲都钟意食墨鱼咀,呢度嘅墨鱼咀大大粒,炸得够脆又够热,唔会过韧,唔怪之得系招牌啦😝▫️牛匠彩虹水果茶 $68 🌈呢杯彩虹水果茶真系超级大杯😝 入面仲放咗好多水果粒粒同水果串,酸酸甜甜咁几好饮,又可以
尖沙咀金马伦道34-36A号福侨大厦地舖
▫️鹿儿岛A4和牛肩肉 $278 🐄
▫️厚切特上牛舌Combo $158 👅
▫️明太子脆豆腐 $58
▫️唐扬墨鱼咀 $58 🦑
▫️牛匠彩虹水果茶 $68 🌈
呢杯彩虹水果茶真系超级大杯😝 入面仲放咗好多水果粒粒同水果串,酸酸甜甜咁几好饮,又可以去油腻感,食完烧肉饮就啱哂!
▫️桂花果酿四季春 $38 🫖
只茶味都几浓有啲茶涩味,上面竟然有层芝士奶盖😚 所以饮落去够哂香滑,balance返都几fresh~
人均消费 $300-350
推介度🌕🌕🌕🌕🌗