2021-08-09
1️⃣大虾菠萝饭 $168🤍4.5/5🌩大大份炒饭装满个菠萝盖超啱用嚟打卡💕🌩三只大虾铺面,仲好细心咁己经剥咗☺️🌩炒饭炒得好香口,甜甜嘅粟米红萝卜配上酸甜嘅菠萝同咸咸嘅肉松香肠,四味交集既开胃又惹味🔥🔥😋🌩整体嚟好好食但系配上万恶嘅青豆少扣分😵💫2️⃣ 香茅猪颈肉捞檬 $69 🤍4/5🌩 薄切猪颈肉烧得惹味焦香,而且肉质又软嫩又弹牙超香口😋😋⭐️🌩有个布甸樽仔酸汁,好开胃,而且系特别调制嘅别有一番风味👍🏼😋3️⃣ 去骨海南鸡(1/4只) $78 🤍4/5🌩半只啖啖肉海南鸡髀😋🌩肉质超级嫩滑,而且海南鸡嚟讲真系唔算好肥好油腻⭐️🌩青瓜椰菜好清新解腻,唔会好草青🥰🌩下次叫海南鸡饭,跟埋个饭送鸡会再正啲😬4️⃣ 柚子海鲜沙律 $76 🤍1/5🌩 柚子沙律几特别,好多柚子感觉好fresh好清新😁🌩海鲜有虾、鱿鱼、蚬,份量都唔少,但系特别系蚬食落觉得腥,同埋同柚子唔match💦🌩 间中会食到薄荷叶,可能我加上我本身唔接受到薄荷,好似食紧牙膏味沙律咁🤢
🌩大大份炒饭装满个菠萝盖超啱用嚟打卡💕
🌩三只大虾铺面,仲好细心咁己经剥咗☺️
🌩整体嚟好好食但系配上万恶嘅青豆少扣分😵💫
2️⃣ 香茅猪颈肉捞檬 $69 🤍4/5
3️⃣ 去骨海南鸡(1/4只) $78 🤍4/5
🌩半只啖啖肉海南鸡髀😋
🌩肉质超级嫩滑,而且海南鸡嚟讲真系唔算好肥好油腻⭐️
🌩青瓜椰菜好清新解腻,唔会好草青🥰
🌩下次叫海南鸡饭,跟埋个饭送鸡会再正啲😬
4️⃣ 柚子海鲜沙律 $76 🤍1/5
🌩 柚子沙律几特别,好多柚子感觉好fresh好清新😁