2024-03-15 221 浏览
之前听过朋友介绍,有次食饭行过呢度觉得啲野食都几吸引,好想入去食,今次终于揾到时间,即刻约埋💁‍♂️去试试!入到去见到好多日式摆设,好有feel 虽然系lunch omakase menu,不过原来晚市都可以叫,由前菜、刺身、寿司、茶碗蒸、汤到甜品都包晒,好抵食,而且食物质素都唔错, 好抵食,只系$398/位,所以我地就叫左呢个,位置系坐系吧枱位,可以即刻欣赏到师傅制作既画面,正! 🟠 前菜:サラダ & 茶碗蒸し (沙律 & 菜碗蒸)酸酸地,好开胃。茶碗蒸啲蛋嫩滑,入面仲有大大粒帆立贝,好吸引! 🟡 刺身 5点(刺身5款)入面有𩽾𩾌鱼干 、生蚝海胆、赤贝卷同埋油甘鱼 等等,有齐唔同口感,而且够晒新鲜!我最钟意就系生蚝海胆,呢个配搭无得输😋😍一啖放入口劲满足😍🤩 🟢 寿司5贯 (寿司5件)全部都系师傅一整完就放系我地面前!深海池鱼、金目鲷新鲜好味,特别系海胆,甜到呢😍😍😍 一啲腥味都无好好食呀,我直头想即刻买一版返屋企食! 🔵 手巻き1本 (手卷)满满既拖罗系个卷入面,加埋芝麻好惹味🔴 デザート(甜品) 食到最后点可以少左个甜品呢,蕨饼唔会过份死甜,烟烟韧韧咁,为呢个晚餐作一

虽然系lunch omakase menu,不过原来晚市都可以叫,由前菜、刺身寿司、茶碗蒸、汤到甜品都包晒,好抵食,而且食物质素都唔错, 好抵食,只系$398/位,所以我地就叫左呢个,位置系坐系吧枱位,可以即刻欣赏到师傅制作既画面,正!

🟠 前菜:サラダ & 茶碗蒸し (沙律 & 菜碗蒸)

🟡 刺身 5点(刺身5款)

🟢 寿司5贯 (寿司5件)

🔵 手巻き1本 (手卷)
满满既拖罗系个卷入面,加埋芝麻好惹味

🔴 デザート(甜品
食到最后点可以少左个甜品呢,蕨饼唔会过份死甜,烟烟韧韧咁,为呢个晚餐作一个完美既句号😘