2022-12-17
佛系减肥戒完口,梗系要出黎食返d好野,今次黎到呢间良心小店💛,位于尖沙咀嘅cafe - 鸟语 Floom Floom,坐位仲有榻榻米选择,之前都黎过食晏就,光线充足,坐得好舒服又岩打卡,今次再黎试下佢嘅晚餐~我地先点咗个前菜 ➡️"彩虹Salad",份量都唔细,有蕃茄、粟米粒、南瓜蓉、月见牛油果,入口好软淋,配搭埋爽脆沙律菜同酸酸甜甜嘅酱汁几夹,好开胃👍🏻跟住黎到主菜,几乎系必点嘅➡️"明太子大虾富士山饭",一黎到个卖相就好靓,成幅画咁,好岩打卡,米饭整到富士山造型🗻,就黎见到真富士山,试下呢个食得既富士山先😂虾好大只同新鲜弹牙,配搭鱼子同香浓明太子酱,真系食唔停口🤤另一个主菜➡️"原只鱿鱼大板烧意粉",真系成只鱿鱼上,肉质都好爽弹,份量好足,最特别系大板烧配意粉,好似食紧意粉版既章鱼既大板烧咁,意粉煮到岩岩好,面质弹牙!😍😍最后甜品我地拣咗➡️"花生酱蕉焦烟肉croffle",估唔到咸甜交杂又几好,有粒花生酱同焦糖香蕉,烟肉咸咸地,咬落几香脆,牛角包窝夫松软外脆,带牛油香,真系为成餐饭完美作结😋饮品方面, 我地点咗➡️"Tiramisu咖啡",卖相几靓,先试下面头布满嘅Tiramisu,再搅拌
虾好大只同新鲜弹牙,配搭鱼子同香浓明太子酱,真系食唔停口🤤
饮品方面, 我地点咗➡️"Tiramisu咖啡",卖相几靓,先试下面头布满嘅Tiramisu,再搅拌饮,咖啡味几浓,岩晒偏好斋啡嘅朋友,
另一杯➡️"牛油果Latte",同样系饮咗面头层牛油果先,再搅拌一齐饮,不过牛油果味唔太出,Latte味完全盖过咗~
整体食物几有惊喜,唔系净系打卡,不过上菜时间就有待改善,等咗超过半个钟先食到第一道菜😅😅
🔹彩虹Salad ($108)
🔸明太子大虾富士山饭 ($138)
🔹原只鱿鱼大板烧意粉 ($128)
🔸花生酱蕉焦烟肉croffle ($68)
🔹Tiramisu咖啡 ($58)
🔸牛油果Latte ($58)