2023-02-16 67 浏览
天气又转冻, 又要打边炉, 今次去佐一间朋友介绍话好高质既飞机主题火锅店, 位于尖沙咀嘉芙中心地库, 门面都几靓, 行住楼梯落去感觉似系机场一推开门就闻到熟悉既打边炉味道, 职员好亲切地招呼我地坐低, 好快咁上佐一碟花生同埋茶水, 仲有酱料俾我地沟来点酱平时打边炉汤底多数拣蕃茄汤, 今次想特别啲, 拣佐一个万州烤鱼, 烤鱼好大条, 份量好足, 个底仲有好多配料, 眼见有腐皮, 芽菜, 莴荀, 辣椒, 等五分钟就食得, 口感啱啱好, 再煮耐啲可能会太腍, 食得出系好新鲜好嫩滑, 有烤过系唔同啲, 好香好好食食到咁上下加料打边炉啦, 我地分别嗌佐一个海鲜拼盘, 一个雪山和牛拼盘, 海鲜拼盘系大厨精选时令海鲜, 有机会次次去都唔同, 今次系有蛏子皇, 海虾, 蚝, 带子, 再加上每人赠送一只非常大只既新鲜鲍鱼, 食落真系感受到好鲜甜雪山和牛拼盘可以一次过试晒唔同口味既牛, 啱晒我呢啲选择困难症患者, 拼盘包括有A4和牛,  本地手切牛, 极黑和牛肉, 牛小排, 和牛舌, 牛胸爽, 我最钟意食A4和牛同埋牛小排, 好有牛味, 碌一碌就食得, 好好好好食食到呢度已经好饱, 但又想食下蔬菜平衡返,
天气又转冻, 又要打边炉
一推开门就闻到熟悉既打边炉味道, 职员好亲切地招呼我地坐低
, 好快咁上佐一碟花生同埋茶水, 仲有酱料俾我地沟来点酱
, 有烤过系唔同啲, 好香好好食
万州烤鱼
, 食落真系感受到好鲜甜
时令太平洋海鲜拼盘
新鲜南非鲍鱼
, 好有牛味, 碌一碌就食得, 好好好好食
雪山和牛拼盘
食到呢度已经好饱, 但又想食下蔬菜平衡返, 所以都系忍唔住嗌佐一份菜心苗, 份量都唔少, 好新鲜好好食, 食完好满足
, 买单仲有八折
下次会带多的朋友再帮衬