2022-09-04 33 浏览
尖沙咀厚福街出名系多野食,今次就揾左依间串烧小店《串点烧烤美食》。店员同埋顾客都好客,一坐低就介绍依间餐厅有咩出名嘅菜式,感觉到黎亲嘅基本都系熟客,好亲民嘅小店。老板介绍嚟紧仲会加埋麻辣嘅Menu,钟意食辣嘅朋友可以期待一下。套餐A $58烧蒙古羊架、台湾蒜香肠1条、配薄饼同埋汽水。老板介绍话佢地啲羊架一啲都唔会骚味,食落又真系。用大火烧制,所以可以锁住肉汁,又唔会烧得太干。套餐E $58烧羊肉串、烧鸡肾、烧鸡软骨串、台湾蒜香肠配搭薄饼同埋汽水。平时食完鸡肾最惊会烧到好硬,相反依个好香脆,食落系爽口。羊肉串同埋鸡软骨老拣左少辣,食落就更加惹味。盐烧青鱼$38依款都系老板重点介绍之一,鱼皮真系烧到好脆,但系鱼肉仲系鲜嫩,咬开啖啖肉。烧蒜蓉生蚝$38/2只老板话佢地用韩国生蚝,食落真系特别鲜甜,海水味唔会太重。💰人均150蚊一位晚餐🍡🍰🧁🧀🥞🧇🥯🌭🥩🍔🥗🍜🥟🍘串点烧烤美食 (尖沙咀)尖沙咀厚福街7A号地下E号舖🍹🍸🍻🥂🍺🍦🍮🍿🍤🍣🍱🍝🌯🥐

套餐A $58
烧蒙古羊架、台湾蒜香肠1条、配薄饼同埋汽水。

套餐E $58
烧羊肉串、烧鸡肾、烧鸡软骨串、台湾蒜香肠配搭薄饼同埋汽水。

盐烧青鱼$38

烧蒜蓉生蚝$38/2只
老板话佢地用韩国生蚝,食落真系特别鲜甜,海水味唔会太重。

💰人均150蚊一位晚餐
🍡🍰🧁🧀🥞🧇🥯🌭🥩🍔🥗🍜🥟🍘

串点烧烤美食 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街7A号地下E号舖

🍹🍸🍻🥂🍺🍦🍮🍿🍤🍣🍱🍝🌯🥐