2024-04-24
💭上星期黎尖沙嘴食完印度嘢,发觉同一幢嘢下层已经有多一间同样食印度菜嘅餐厅😂同朋友决定咗揾日试埋呢间😍见好多印度人黎食,食物质素真系几好👍🏻几适合一班朋友嚟食─═★:;*─═☆:;*─═★:;*─═☆:;*─═★:;*🔸Chicken tikka 薄荷鸡块呢个系用铁板热辣辣咁上,鸡肉冇骨又滑,洋葱炒到好香,配薄荷酱食感觉较清新咁油腻🔸Chicken lolly pop 鸡肉棒棒糖香料腌得好入味,外皮香脆,鸡肉锁住肉汁🍗🔸Butter Dasa绝对系餐厅招牌菜⭐️一上枱系吓亲我,系好长好巨型嘅薄饼,同只手一样咁长🤣薄饼好薄,外层香脆,内里有小小烟靭,而且充满牛油嘅咸香味,仲可以配唔同嘅酱汁🥣好好食✨系必点🙌🏻🔸Butter NaanNaan系我食印度菜必食嘅嘢🫓有4大块,好香蒜味,质感松软,就咁食唔点汁都够晒味,点咖喱食都一样咁正😋👍🏻🔸Butter Chicken Masala印度菜嘅奶油鸡系常见嘅菜式之一✨印度香料、蕃茄同奶油烹调,非常creamy同惹味!🔸Aloo Gobi Masala而呢一款就用咗花椰菜同薯仔加辣椒粉同黄姜粉烹调✨点nann都系几夹,但留意返都系有啲辣㗎🫣🔸Bam
🔸Chicken tikka 薄荷鸡块
🔸Chicken lolly pop 鸡肉棒棒糖
香料腌得好入味,外皮香脆,鸡肉锁住肉汁🍗
🔸Butter Dasa
🔸Butter Naan
🔸Butter Chicken Masala
印度菜嘅奶油鸡系常见嘅菜式之一✨
印度香料、蕃茄同奶油烹调,非常creamy同惹味!
🔸Aloo Gobi Masala
🔸Bamboo Biriyani
店员嚟到嘅时候就将竹筒们啲饭出嚟
炒饭加入咗好多唔同嘅香料炒埋一齐,味道好均匀✨
羊肉唔膻,肉质几嫩,唔肥腻🐑
🔸Mango Lassi
芒果奶昔大家都唔会陌生🙌🏻芒果味好浓,衬晒乳酪酸酸甜甜,好饮!