2024-09-27
今次想食韩国嘢,就嚟咗尖沙咀嘅「韩印红」隔离嘅海陆空!佢哋唔系喺韩国街𠮶边,去到门口会见到大大个招牌㗎啦~环境都舒适,空间感十足,啲枱都好大张,坐得好舒服~ 嘢食都好大碟,而且价钱又唔贵,抵食夹大件!🤩 如果要庆祝生日都好推介呢间,个电视会有寿星嘅名,啲店员仲会唱生日歌同派啤酒俾全场嘅食客,气氛好热闹🤣——小菜:一坐低就送上六款唔同嘅韩式小菜,包括黑豆、鱼饼、泡菜、西兰花🥦、萝卜、沙律🥗。样样都好食,可以一路食一路等主菜~特别系鱼饼,真系好有韩国风味😋🦪韩式煎蚝饼:平时食开泡菜煎饼或者海鲜煎饼就多,蚝饼真系第一次见!外皮煎到金黄香脆,入面就系成只蚝,而且佢哋仲保留个蚝壳,食落好似平时食生蚝咁,好得意🤣🐷韩式糖醋肉:自从之前喺Bong楼食过糖醋肉之后,就一直念念不忘,好想再食😭 终于喺呢度揾到啦!佢哋嘅糖醋肉真系外脆内软,酸酸甜甜好开胃🙂↔️🐓炸鸡:炸鸡炸得啱啱好,外皮香脆,鸡肉嫩滑多汁,而且唔会太油腻,配埋啤酒一齐食就perfect🐖药膳卤猪脚:药膳卤猪脚好入味,药材味唔会太重,猪脚炆得好淋,啖啖骨胶原🥰🥣鲍鱼人参鸡汤:*鲍鱼人参鸡汤就真系好足料,入面有一条大大条嘅人参,仲有大大只嘅鲍
——
🥣鲍鱼人参鸡汤:*鲍鱼人参鸡汤就真系好足料,入面有一条大大条嘅人参,仲有大大只嘅鲍鱼,鸡汤清甜滋补,饮完个人暖笠笠🥰
🐙300°C石板韩式海鲜炸酱面:铁板面都真系比较少见!店员仲会好细心地帮我哋分面~ 我本身唔系咁钟意食炸酱面,但呢个面嘅酱汁真系好浓郁,配料有鱿鱼、青口等等,好惹味,忍唔住食咗好多🤤
——
食到差唔多嘅时候,老板娘佢哋开始执嘢,但一直同我哋讲可以慢慢坐,唔急🥰
总括嚟讲,海陆空嘅食物质素唔错,而且价钱相宜,难怪夜晚都几多人食饭同排队!如果大家系星期五晚去嘅话,建议book咗枱先啊🫡
推荐指数:✨✨✨✨✨