2024-06-22 1177 浏览
喺尖沙咀韩国街入面一路有一间与众不同嘅拉面店,开业至今到超级出名,日日都劲多人排队,主打净系得一样浓汤伊面,冇其他嘢食。但系佢哋正正就系出名用料新鲜,汤底独特,早排终于抽到时间同朋友去试吓。呢间店嘅装修简约,总共先可以坐八个人,我哋都要排咗超过一个钟先至入到去食。**海虾浓汤伊面**呢碗海虾浓汤伊面一上枱,就闻到阵阵鲜甜嘅海虾味,汤底呈奶鲜红色,上面铺满咗海虾干碎,仲有少少葱花点缀。我已经迫不及待咁拿起汤匙,舀咗一匙汤,入口即刻感受到汤底嘅浓郁,海虾鲜甜味喺口腔中爆发,真系令人回味无穷。伊面嘅口感爽滑,吸满咗汤汁,每一口都充满着鲜味。海虾肉质鲜嫩,弹牙爽口,而且份量十足。**胡椒猪骨浓汤伊面**胡椒猪骨浓汤伊面嘅汤底呈乳白色,仲有少少胡椒粉点缀。呢碗汤嘅胡椒味非常浓郁,但系唔会过辣,反而带有一丝丝嘅甜味,令人食完之后仲想再添一碗。伊面嘅口感同海虾浓汤伊面一样,爽滑弹牙,吸满咗汤汁,每一口都充满着胡椒嘅香味。

**海虾浓汤伊面**

**胡椒猪骨浓汤伊面**