2022-12-26
韩印红喺尖沙咀开咗佢哋第一间韩国餐厅,卖韩国人参起家嘅佢哋将鲜参加入餐厅菜式,唔少食材都来自韩国🇰🇷,老板娘都系正宗韩国人。 .📍长脚红蟹白蚬海鲜汇($680+$98 八爪鱼) 𝗝𝗝𝗔𝗡𝗚 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗣𝗼𝘁 海鲜锅有齐蟹🦀、鲍鱼、扇贝、虾🦐、蚬、沙白,仲配有鱼糕同蔬菜🥬,我哋仲加钱点咗只新鲜八爪鱼🐙。个锅真系打卡一流! (八爪鱼会𝗸𝗲𝗲𝗽住想逃走) 八爪鱼喺韩国飞机货✈️,食落好新鲜。除咗长脚蟹冇乜肉食之外,其他海鲜都唔错,蚬嘅份量超多,建议一次过食唔晒都要拎咗出嚟先,唔系就会煮到老咗。鱼糕同蔬菜吸收左鲜味嘅汤底好好食,不过计落价钱真系贵咗啲。.📍紫苏油拌荞麦面($98) 𝗣𝗲𝗿𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗢𝗶𝗹 𝗕𝗶𝗯𝗶𝗺-𝗕𝘂𝗰𝗸𝘄𝗵𝗲𝗮𝘁 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 第一次食紫苏油拌面🍜,估唔到比平日嘅冷面更加好食😝弹牙幼滑嘅荞麦面捞埋紫苏油、紫菜、蛋丝、腌酸萝卜,食落清爽又开胃🙌🏻 .📍炸鱿鱼鲜参($118) 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱 & 𝗚𝗶𝗻𝘀𝗲𝗻𝗴 手掌咁大条嘅炸鲜参真系第一次食🤘🏻 原条鲜参味道冇想像中咁苦涩,只系有少许回甘。点埋旁边嘅蜜糖更好食👍🏻,有惊喜~ 炸珍宝鱿鱼肉质鲜嫩弹牙🦑,价钱都几
📍紫苏油拌荞麦面($98)
第一次食紫苏油拌面🍜,估唔到比平日嘅冷面更加好食😝
📍炸鱿鱼鲜参($118)
𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗾𝘂𝗶𝗱 & 𝗚𝗶𝗻𝘀𝗲𝗻𝗴
炸珍宝鱿鱼肉质鲜嫩弹牙🦑,价钱都几抵食❣️