🇭🇰✨尖沙咀新开健康美式快餐店🍕喺尖沙咀做嘢,要快食dinner,于是咗一间新开嘅美式薄饼快餐店,佢哋标榜使用健康食材,每日新鲜制作薄饼面团及炸物👍所有pizza、炸物都系即叫即整👍今次好肚饿,嗌咗Crusti Pizza Combo 🍕$74,包括沙律、一只鸡翼、薯条/薯饼、Pizza及一杯汽水。Pizza方面🍕我拣咗Premium Sausage Pizza,上嚟嘅时候热辣辣,饼底系100%用橄榄油制作🫒,🚫无使用牛油、人造牛油、起酥油、猪油等唔健康嘅油,饼底薄脆;馅料丰富,主要有香肠、翠玉瓜、蘑菇,加上白酱好好味。薯条方面🍟我拣咗Potato fritters,即系薯丝🥔、洋葱🧅、红萝卜丝🥕一齐炸,几花功夫同时间,所以唔多食店会整。佢哋整得好好,食落好脆口,又唔会觉得好油。仲额外嗌咗佢哋signature Juicy Beef Mince $39试下🐮🥧,牛肉Pie嘅批皮同pizza批底一样,薄脆薄脆😚热辣辣,食嘅时候要小心~底层有满满嘅免治牛肉,上边系杂菜、薯蓉和芝士😍味道有啲似肉酱意粉嘅肉酱味🍝,食完好满足。📍Crusta 尖沙咀赫德道1-3号利威商业大厦地下1号舖
🇭🇰
✨尖沙咀新开健康美式快餐店🍕