❀ 泰Grill #尖沙咀 ❀❗尖沙咀新开张打卡foodcourt 内藏抵食泰国菜❗——————————————————最近喺尖沙咀厚福街附近开咗间新嘅food court ,装修带有异国风情,而且服务态度都接近餐厅水准,行过绝对唔会觉得系food court,比起一般嘅更加舒适😆同平时今次挑选左当中嘅泰国菜,一入门口就见到。串烧系一向佢哋嘅拿手,而主菜就专诚聘请泰国厨师主理😆。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 青咖喱鸡肉饭 $65 (3.8/5)青咖喱汁甜甜地唔会太辣,我觉得比起一般嘅咖喱稀🙈但味道尚算香浓,用嚟配饭都唔错,不过就有少少变咗汤饭咁。当中嘅鸡肉就系鸡柳,所以都滑身嘅,不过份量就唔算好多,呢个价钱算系咁👌🏻。.☞ 肉碎生菜包配蒜蓉包 $68 (4/5)肉碎炒得几香口,都有少少辣,唔食得辣嘅未必接受到,但我自己就几钟意❤️。特别会配埋蒜蓉包,几好食。.☞ 串烧 $48/3 (3.7/5)三款串烧分别可以任选猪、牛、鸡,一次过满足你三个愿望😆。可能𠮶日唔系太好彩,牛肉真系比较韧,不过猪肉同鸡肉就还好。最正系配上浓郁嘅沙嗲酱,充满花生粒非常之香。唔钟意沙嗲酱嘅都可以选择佢哋嘅泰式酸辣汁。.☞ 汁
❀ 泰Grill #尖沙咀 ❀
❗尖沙咀新开张打卡foodcourt 内藏抵食泰国菜❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 青咖喱鸡肉饭 $65 (3.8/5)
青咖喱鸡肉饭

☞ 肉碎生菜包配蒜蓉包 $68 (4/5)
特别会配埋蒜蓉包,几好食。
肉碎生菜包配蒜蓉包

☞ 串烧 $48/3 (3.7/5)
三款串烧分别可以任选猪、牛、鸡,一次过满足你三个愿望😆。
可能𠮶日唔系太好彩,牛肉真系比较韧,不过猪肉同鸡肉就还好。
最正系配上浓郁嘅沙嗲酱,充满花生粒非常之香。
唔钟意沙嗲酱嘅都可以选择佢哋嘅泰式酸辣汁。
串烧

☞ 汁烧鱿鱼须 $98 (4/5)
系我全晚最欣赏嘅一道菜😻!
鱿鱼够晒弹牙,唔干身。
表面有啲烤焦嘅香气,本来已经有咸香,再配埋酸辣汁,够晒惹味。
汁烧鱿鱼须

☞ 猪颈肉 $68 (3.7/5)
猪颈肉就正常发挥,始终呢啲肥腻嘅部位都好难唔好食🤣。
猪颈肉

☞ 牛仔骨 $45 (3.8/5)
呢个就甜甜地,肉质都算腍,还好。
牛仔骨

——————————————————
✨整体味道: 3.8/5
✨环境装修: 3.8/5
✨服务态度:3.8/5
✨性价比: 4.2/5
✨再访兴趣: 3.5/5
💞整体来讲
呢个foodcourt真系几靓,喺门口打个卡都唔错🥰而内里嘅呢一间泰国菜味道不过不失,但胜在价钱实惠,食个快饭都可以。
肉碎生菜包配蒜蓉包
汁烧鱿鱼须