2022-09-17
星期六约左朋友去尖沙咀食下午茶,天气咁热想饮返杯冻饮,经过美丽华附近原来开左间1011 Sip Tea手摇茶饮店,之前已经帮衬过几次湾仔利东街分店既芋圆甜品好好食,今次要试下佢地既手摇饮品先得,茶类饮品都有好多选择,有纯茶、果茶、花茶同奶茶四款,花多眼乱唔知点拣好,同朋友一人一杯唔洗争,仲有呢个咁靓既手提袋,够哂IG-able啦~🧋荞麦珍珠奶茶 ($34)朋友叫左杯荞麦珍珠奶茶,奶味相对较重,饮落散发出淡淡既麦香,用上台湾荞麦茶,甜度适中,配埋Q弹既珍珠,夏天饮够哂清新💯🧋古早味珍珠奶茶($34)我就拣左佢地Top 3推介既古早味珍珠奶茶,好欣赏佢地用既珍珠口感,烟韧得黎又唔会好似黑糖珍珠咁腻,用上古早风味红茶作为茶底,奶既比例恰到好处,绝对会再encore既珍珠奶茶😍😍😍P.S. 茶饮店平时会推出卡通精品,好似之前中秋节就推出左Barbie主题既月饼呀,推出姆明、Miffy等卡通精品,想知下期会推出啲咩卡通精品就记得follow茶饮店既IG啦1011 Sip Tea地址: 尖沙咀弥敦道132号美丽华广场1期地下G38号铺#happyfoodie_尖沙咀 #happyfoodie_外卖
🧋荞麦珍珠奶茶 ($34)
🧋古早味珍珠奶茶($34)
1011 Sip Tea
地址: 尖沙咀弥敦道132号美丽华广场1期地下G38号铺
#happyfoodie_尖沙咀 #happyfoodie_外卖 #果茶 #花茶 #奶茶 #手摇饮品 #尖沙咀美食 #香港美食 #相机食先 #打卡#1011SIPTEAHK # 1011SIPTEA #1011美丽华店 #1011茶饮店