讲开饮嘢,尖沙咀诺士佛台一向系最先念到嘅答案。今次依间《Backdoor》就系新嘅酒吧。酒吧设计主要走型格黑色风,配以灯光形成无数个正方形拱门,有一种层层递进的感觉。虽然系酒吧,但系嘢食都相当讲究,Appetizer刺参吞拿他他·三文鱼籽 $128圆柱形嘅吞拿他他上面放满三文鱼籽,吞拿鱼生又好新鲜,三文鱼籽咬开充满海水嘅咸鲜味,两样嘢配搭埋一齐令到菜式更加鲜味。Main越南蟹肉·加拿大海胆·葱油·意大利粉 $198意大利粉上面放满加拿大海胆,睇落已经好邪恶。越南蟹肉同埋加拿大海胆都好鲜甜。精华所在一定要数一数佢地嘅葱油,加埋干葱一齐整成嘅葱油,令到成个意大利粉特别香浓,值得推介。Cocktail Abbey Garden $108酒底主要有Gin, 加上Lavender, Rose, Lychee and Lemon。粉红色好适合打卡,味道会有果香味,荔支同埋柠檬会带少少酸味,好适合夏天饮嘅Cocktail。如果唔想饮酒,都可以试一试佢哋嘅Mocktail。我就试左Lavender Lemonade $98。蓝紫色嘅外型已经好吸引,上面真系插左薰衣草。主要系薰衣草汁加上柠檬汁同埋梳打水

虽然系酒吧,但系嘢食都相当讲究,

Appetizer
刺参吞拿他他·三文鱼籽 $128

Main
越南蟹肉·加拿大海胆·葱油·意大利粉 $198

Cocktail
Abbey Garden $108

如果唔想饮酒,都可以试一试佢哋嘅Mocktail。我就试左Lavender Lemonade $98。蓝紫色嘅外型已经好吸引,上面真系插左薰衣草。主要系薰衣草汁加上柠檬汁同埋梳打水,清新又清暑。

如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘
多谢大家!!!