2021-12-21
#wetdodo_尖沙咀原来尖沙咀开左个food court👀骤眼睇同平时系商场入面既food court唔同系开系地面的~厚福街行多条街就到!仲要系主打南洋风既装修🎠几新净而且美食广场既优势就系冇限时🥴同埋啲姐姐服务态度好好仲会送餐😂似Food court既点就系要门口落单比左钱先不过会有工作人员送餐但佢地冇果啲立牌仔用黎揾番个客所以大家记住张单要放系枱面🤣比佢地睇入面有几间唔同既餐厅睇番介绍呢间泰国菜 <泰Grill> 原来仲系泰国人主理😲咁睇黎会几正宗!加上以呢区黎讲个价系ok抵食🤪而味道都真系唔错 值得一战😛—————————————————————🍢沙爹串烧炒饭 $68😋:7.5/10呢个满足左我想食串烧既欲望😛猪牛鸡三款都大大串最出色系猪肉 带有少少肥显又香又juicy但又唔会觉得肥腻其次系牛肉 肉味都够但肉质冇猪咁滑嫩而鸡肉相对系普通 唔够汁同鸡味都唔太出炒饭系全部都好上色视觉同味道上都有啲似豉油炒饭而口感上有少少似糯米饭🤣啲饭就有少少一旧旧 冇咁干爽入面夹杂左啲豆角 多左啲口感呢点几好再食就可能会叫净串烧 啖啖肉更过瘾🤪🍛青咖哩牛肉饭 $65😋:8/10
骤眼睇同平时系商场入面既food court唔同
系开系地面的~厚福街行多条街就到!
仲要系主打南洋风既装修🎠
但佢地冇果啲立牌仔用黎揾番个客
所以大家记住张单要放系枱面🤣比佢地睇
入面有几间唔同既餐厅
睇番介绍呢间泰国菜 <泰Grill>
原来仲系泰国人主理😲咁睇黎会几正宗!
加上以呢区黎讲个价系ok抵食🤪
呢个青咖哩望落系偏黄啲既
椰奶味好重 同埋佢杰身既程度刚好
用黎𩠌饭真系一流
牛肉都几大块 份量都够 有6 7块
另外仲有啲西兰花、椰菜花同豆角等既蔬菜
呢个整体黎讲都几满足~
如果再多啲薯仔果类更开心😛
生菜都比左好多块 几新鲜爽脆
另外配埋蒜蓉包既组合几新鲜
蒜蓉包好厚切~蒜味够重
😋:8.5/10
豆办酱同通菜真系好夹~
味道足够而唔会觉得过浓
芦笋既口感有啲肉菜心径批走左外皮咁好嫩
呢个我觉得试下都可以
不过仲有十几款串烧可以拣😛
下次会试下其他🤪
👅:价钱合理而且环境系干净企理~当日个场闲日晚市但都唔算太多人🧐但其实呢到自助拎餐具同水呢啲又方便、同埋系唔限时黎讲~如果去开TST都不失为一个好聚脚点🥳加上泰菜晚市时段基本上餐厅都较少$70左右就有个主菜~呢到都算抵🥸二人食左五样嘢真系饱到上心口🤰
—————————————————————
🌮🍢🌮🍢🌮
泰Grill
💸:人均~$140
📍:尖沙咀加连威老道46-48号恒隆银行大厦70s Food Dining by Vintage House地下3号舖
✨免加一
#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #尖沙咀 #tsimshatsui #尖沙咀美食 #尖沙咀泰国菜 #泰国菜 #泰grill