2018-03-29
1960 浏览
记得细个第一次去Delaney's 系喺湾仔嘅分店。𠮶阵觉得呢个pub极有传统英式风情,好多外国人喺度睇rugby或者英超,又多啤酒饮。之后因为湾仔间分店租约期满而冇咗,我就多咗嚟尖沙咀呢间分店啦。难得今日同同事喺尖沙咀开会,开完会梗系happy hour连晚餐。虽然得返我哋两个女仔食饭,不过我哋叫咗一打鸡翼同一个辣肉肠Pizza。由于我哋都怕寒凉嘅关系,所以都系叫咗两杯house red。两杯红酒一嚟到,已经闻到好香带熟透嘅果味,再饮一啖,劲易入口,完全散发着车厘子同莓嘅味道,好有pinot noir嘅风格。之后鸡翼同辣肉肠Pizza嚟到,鸡翼炸得好脆,每只都好肉地,配埋泰式辣酱,啖啖肉又香口,超爽皮。至于个Pizza今次就整得一般啦!薄饼底过多水分,黐住咗焗Pizza垫底张纸,中间位唔够脆,变咗好大嚿又黏嘅粉团,唔系太好食。唯一系面头都叫做多芝士同辣肉肠,所以我哋就挑晒上面啲料嚟食。总括而言,今餐最好嘅系可以好舒适、唔太嘈咁坐喺个酒吧饮住嘢、食住嘢倾计,炸鸡翼唔错,红酒都好饮,完全满足两个女人不停呻气嘅欲望。