2023-09-19
今次黎到呢间打边炉,因为本身觉得佢地餐厅环境装修几特别,系用旅行黎做主题既,包括有飞机登机门、扶手电梯同埋世界唔同地方,例如台湾,泰国等等壁画,有旅行feel。 🟥酱料 呢度有多款唔同既酱料,岩晒我呢d捞酱人,除咗普通辣椒酱、沙茶酱等之外,中间𠮶格系XO酱、味道够晒香,入边材料亦都丰富,有大大粒嘅瑶柱😍 🟧椒盐拼盘 入边有炸茄子,炸粟米,九肚鱼同埋椒盐鱿鱼,因为火锅要等渌熟,咁就可以食左呢个先,送酒都一流,椒盐粟米同埋椒盐茄子有惊喜。 🟨蛏子王 好大只,渌一分钟就差不多食得,鲜甜爽口,好好食。 🟩打边炉set (二至四人餐) 汤底叫左粟米牛骨汤,味道鲜甜,够晒真材实料, 里面有几款牛肉,每款牛肉喺餐牌都有注明渌几耐,而且牛味浓郁新鲜,肥瘦适中,嫩牛十分滑,推荐。 仲有两款丸、牛胸爽同埋牛柏叶,我就最钟意食牛胸爽,油脂感较强,好好味,食肉兽一定要试,唔够嘅仲有乌冬同埋生菜,一定够晒饱。
🟥酱料
🟧椒盐拼盘
🟨蛏子王
好大只,渌一分钟就差不多食得,鲜甜爽口,好好食。
🟩打边炉set (二至四人餐)
汤底叫左粟米牛骨汤,味道鲜甜,够晒真材实料,