2022-11-16
星期五晚又系Happy Friday,同朋友去左尖沙咀呢间隐世日式居酒屋,两个人静静地食饭倾下计就最开心🌟季节八款刺身盛合 ($780)店员推介我试下佢地既刺身盛合,餐厅严选当日时令刺身,卖相好吸引,有蜜柑鲷、大拖罗、油甘鱼、大池鱼、帆立贝、 牡丹虾、火炙八爪鱼同矶煮鲍鱼,每款刺身都好新鲜,尤其系蜜柑鲷,由日本空运到港,鱼肉爽弹而且散发出淡淡既柑橘香气,大拖罗油脂较高,入口即溶,帆立贝厚肉爽弹,味道鲜甜,矶煮鲍鱼好入味且有嚼劲😋😋🌟A5宫崎牛芝士卷 ($198)佢地既卷物都好出色,呢款和牛芝士卷,上面加左金箔好精致,A5宫崎和牛雪花纹好靓,油脂较高,同芝士卷一齐食特别正😍🌟轻井沢软壳蟹芝士水菜卷 ($138)另一款特色卷物我就拣左最爱既软壳蟹卷,软壳蟹炸过之后特别香脆,加埋芝士亦不觉腻,高质👍🏻👍🏻👍🏻🌟XO酱黑毛和牛海胆炒饭 ($168)主食就拣左个和牛海胆炒饭,摆盘好吸引又有诚意,睇见都流哂口水,炒饭好干身粒粒分明而且好足料,和牛粒同海胆好夹💯💯
🌟季节八款刺身盛合 ($780)