2024-03-21
今次去左尖沙咀食咗红叶茶屋嘅饭,真系太好味啦!🍁我拣咗豪华海鲜丼茶渍饭,只系$178,超抵食!😋 仲有鲣鱼昆布汤同温泉蛋(加$10) 🍲个丼饭入面有好多新鲜嘅海鲜,有三文鱼🍣、呑拿鱼、甘虾、带子同鱼子,饭同海鲜嘅结合真系好满足呀! 鲜嫩多汁,一口咬落去真系好爽!😍我仲试咗佢哋嘅明太子忌廉乌冬,只系$92,加味玉(加$10) !💯 呢碗乌冬真系超级美味!汤底浓郁,加埋明太子忌廉,味道更加浓厚!🍜 面条煮得恰到好处,好弹牙!食落去舒服又满足!💕我又试咗佢哋嘅冰奇异果同杂莓茶 ($45) 呢杯茶好清新,冰冻嘅奇异果同杂莓真系好开胃!🍹 每一口都有新鲜果味爆发,好解渴!🌸最后当然唔少得佢哋嘅镰仓红叶茶屋特制软雪糕芭菲 ($75)!而且仲有期间限定软雪糕!🍦 呢个雪糕系蜜瓜味,真系好特别,好滑顺同浓郁!一啖入口,真系好惊艳!😮整体嚟讲,我好满意今次去红叶茶屋嘅用餐体验!食物好好味,价钱又合理!😳 而家仲好想再食多啲佢哋嘅豆腐鱼饼,都好好食呢!🍢总括而言 (5个🖤系最高)好味指数 : 🖤🖤🖤🖤🤍服务态度 : 🖤🖤🖤🖤🤍环境打卡 : 🖤🖤🖤🖤🤍回头指数 : 🖤🖤🖤🖤🤍📍红叶茶屋 (帝国中心)🏢 尖沙
总括而言 (5个🖤系最高)
好味指数 : 🖤🖤🖤🖤🤍
服务态度 : 🖤🖤🖤🖤🤍
环境打卡 : 🖤🖤🖤🖤🤍
回头指数 : 🖤🖤🖤🖤🤍
📍红叶茶屋 (帝国中心)
🏢 尖沙咀么地道68号帝国中心UG楼50-57号舖
🕗星期一至日 12:00 - 21:00