2023-04-22 113 浏览
☙ 斋啡💛 ❧ 由几年前只得几个座位时,已经认识呢间纯素𝗰𝗮𝗳𝗲,到依家扩充经营到隔离铺,好似见证住小店的成长,但江湖传闻好似话揾紧顶手,大家要珍惜帮衬的时光了✨每当想食得健康都谂起呢到,不过最近呢次食质素有点儿下滑🥲一直都好喜欢斋啡,但今次有种愈期望反而愈失望的感觉,有点想念几年前,店铺最细、环境狭窄但食物高质更多的时光呢🍂 ࿐ 🥑牛油果杂锦素鱼生沙律碗 $𝟭𝟮𝟴 素鱼生口感特别,食落弹牙又少少爽口,配上新鲜牛油果、羽衣甘蓝、生菜等,份量极多,所以食落都几饱,加埋酸酸甜甜的黑醋汁,好开胃🤗 🌯素芝士植物猪柳墨西哥卷配沙律及蕃薯条 $𝟭𝟯𝟴 墨西哥卷份量好大,夹住大量生菜同红萝卜丝,其实系𝘄𝗿𝗮𝗽版沙律😂但唔知点解会包埋张锡纸入去,食到非常狼狈🌚配上的蕃薯条好硬,食唔到蕃薯味,感觉上似系咬紧无味的脆条🫠 🍰纯素红丝绒蛋糕 $𝟱𝟰 由于不含蛋奶和麸质,所以质地比较湿润,食落有点浆口,面层同入面𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺几腻,整体都太甜了😕 🍵𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $𝟱𝟱 初尝绿茶𝗱𝗶𝗿𝘁𝘆,绿茶味浓,甘味颇重,入口感觉厚滑,饮落时品尝到绿茶及奶两个分层的混合👍🏻但奶味过重,稍为盖过绿茶香~另外佢只有
☙ 斋啡💛 ❧

素芝士植物猪柳墨西哥卷配沙律及蕃薯条

🍰纯素红丝绒蛋糕 $𝟱𝟰
纯素红丝绒蛋糕

🍵𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $𝟱𝟱
初尝绿茶𝗱𝗶𝗿𝘁𝘆,绿茶味浓,甘味颇重,入口感觉厚滑,饮落时品尝到绿茶及奶两个分层的混合👍🏻但奶味过重,稍为盖过绿茶香~另外佢只有半杯份量,如果转返其他杯,观感会比较好… 👀
Matcha Dirty

✨𝗦𝗲𝗲 𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗼𝗻 𝗺𝘆 𝗳𝗼𝗼𝗱𝗶𝗲 𝗜𝗚 @𝗷𝗮𝗽𝗷𝗮𝗽𝗲𝗮𝘁𝘆𝗮🧚🏼‍♀️
👉🏻 https://www.instagram.com/japjapeatya/
2023-04-15
牛油果杂锦素鱼生沙律碗